-

„Erotske i neke druge priče“ – novi album Čvrga

Čvrge, foto: Božidar V. Nedeljković
foto: Božidar V. Nedeljković

Šaljivi ska sastav Čvrge rešio je da nas obraduje novim izdanjem. Nakon albuma prvenca Ska Vulgarismo, maxi singlova „Svakidašnja žurka u mom gradu“, „Bazuka zvuka“ i nekoliko klasičnih singlova koje su pratili spotovi, momci iz benda ponovo su se odlučili za formu izdanja od 3 numere i uvodnog šaljivog intra. Naziv izdanja je Erotske i neke druge priče, a isto čine numere „Komšinica“, „Selfie“ i prepev pesme „Mojih 5 minuta“ sa njihovog debi albuma na španski jezik (Mis cinco minutos).

Ovo izdanje potvrđuje da pored bazičnog ska zvuka ovaj bend uveliko koketira i sa drugim žanrovima kao što su punk, rock, ali i funky, reggae… Numere su snimane u kragujevačkom studiju „Cooliyana“ tokom maja 2022. godine.

Ovo izdanje će Vas naterati da djuskate, skačete, smejete se šaljivim tekstovima, ali i naterati Vas da se dobro zamislite o svojim prioritetima kroz pouke koje su vešto ugrađene u liriku. Čvrge i jesu opomena današnjem društvu, te na šaljiv i prepoznatljiv način satirično daju svoje vidjenje pojedinca i društva u celini.

Postavu benda čine: Danijel Zveky Panić (vokal, trombon), Nikola Lončar (saksofon), Marko Živković (bas gitara), Dušan Radovanović (gitara), Stefan Milenković (gitara), Stojan Arsić (perkusije) i Miloš Kostić (bubnjevi).

Album Erotske i neke druge priče izlašao je u izdanju „Akord Records“-a.

Najnovije vesti

Izdvajamo