-

Dry Cleaning objavili novi EP

Dry Cleaning
foto: Ben Rayner

Za izdavačku kuću 4AD, 1. marta je izlašao EP “Swampy” londonskog benda Dry Cleaning, koji sadrži bonus numere, demo snimke i remikseve sa njihovog prošlogodišnjeg albuma Stumpwork”.

Nakon prošlogodišnjeg hvaljenog drugog LP-ja, “Stumpwork”, londonska četvorka Dry Cleaning objavila je “Swampy”, novi EP sastavljen od dve prethodno neobjavljene pesme, remikseva i demo materijala. Na ovom EP-u kvarteta, nalaze se i dve nove pesme: “Swampy“ “Sombre Two“ za koje bend kaže:

Ove dve pesme su snimljene na ‘Stumpwork’ sesijama i osećaju se kao naši dobri saputnici. Oni dele prašnjavu, pustu i svemirsku atmosferu. Uoči ovog izdanja bili smo na turneji po jugozapadu SAD, gde se ove pesme osećaju kao kod kuće u sušnom pejzažu pustinje Arizone, koja je nalik na Mars.

Na EP-u “Swampy” takođe su predstavljene i remiks verzije izvodjača Charlotte Adigéry & Bolis Pupul i Nourished By Time, koji su podržali Dry Cleaning na njihovoj nedavnoj turneji po Severnoj Americi. Dry Cleaning počinje britansku i evropsku deonicu svoje turneje Stumpwork”, sa punim datumima navedenim u nastavku. Karte su sada u prodaji.

EP “Swampy” će biti objavljen digitalno, ali i kao audio kaseta u ograničenom tiražu (samo u web prodavnici na sajtu benda) .

Najnovije vesti

Izdvajamo