-

Domagoj Šimek & Arijan Škapur predstavlja se svojim prvim akustičnim EP izdanjem „I Wash You All, The Best In Life“.

šimek škapur

Novi zagrebački kantautorski duo Domagoj ŠimekArijan Škapur predstavlja se svojim prvim akustičnim EP izdanjem „I Wash You All, The Best In Life“. Uhu ugodne, skladne i tople vokalne harme nose ovu debi suradnju dvojice autora utaborenih na domaćem rock teritoriju.

EP-em „I Wash You All, The Best In Life“ (Dostava Zvuka, 2020.) u svega 13 minuta doslovno klizi pet akustičnih pjesama inspiriranih alter rock baladama 90-ih i delta bluesom u kojima do izražaja najviše dolazi sliveni dvoglas kao njihovo najmoćnije oruđe. Artikulirano i slikovito kantautorstvo dvojca u sastavu Domagoj Šimek (She Loves Pablo, Muscle Tribe of Danger and Excellence i solo akustično) i Arijan Škapur (ex Como Bluff) na trenutke će neke podsjetiti na ono Simona & Garfunkela ili Kings Of Convenience, no osim besprijekornog vokalnog slaganja sa spomenutima dijele tek afinitet prema sjetnom, ali vibrantnom minimalizmu kao stvorenom za radijsko vrćenje. Stilske i harmonijske inspiracije ipak sežu u Domagojevu i Arijanovu ranu mladost, kad su obojica odrastali na dvoglasjima Queens of the Stone Age, Alice in Chains, Nirvane i Dessert Sessionsa.

„Nas dvojica poznajemo se još od osnovne škole i prije nego smo Leo i ja osnovali She Loves Pablo kratko smo svirali s Arijanom u bendu. Kroz zadnjih 15 godina redovito smo snimali skupa i napravili hrpu pjesama koje je na kraju She Loves Pablo uzeo pod svoje, no nakupili smo i dosta onih koje ne pripadaju stilski u naše matične bendove i projekte pa smo ih odlučili izbaciti ovako zajednički. Računamo na minimalno tri EP-a. Toliko je lagano raditi samo s vokalima i jednom gitarom da bi toga moglo biti puno više… zapravo uživamo u jednostavnosti.“ – navodi Domagoj.

Svu glazbu, tekstove i aranžmane potpisuju Šimek i Škapur. Za miks i master zaslužan je Leonard Klaić (Dostava Zvuka Studio). Cover i foto djelo je Marka Nemeca. EP je dostupan na Youtube kanalu Dostave Zvuka, Bandcampu i na svim streaming servisima.

Najnovije vesti

Izdvajamo