-

Darkthrone na ledu sa novim albumom „Astral Fortress“

Darkthrone - Astral Fortress

Demonstrirajući još jednom da nisu dužni nikome da se dokazuju, pioniri black metal zvuka, Darkthrone, najavili su putem komičnog reel-a na svom instagram profilu novi, dvadeseti po redu album, „Astral Fortress“. Nova ploča će biti dostupna 28. oktobra pod etiketom Peaceville Records.

Ako pozadinski isečak jedne od pesama predstavlja ikakvu indikaciju, ovo „epsko putovanje kroz stari metal“, kako opisuje legenda Fenriz, pre nego što će ga sekund kasnije pogoditi odbojkaška lopta, držaće se već proverenog black/heavy/speed zvuka, namenjenog veteranima, sposobnim da prepoznaju desetine referenci spremljenih od strane ovog dinamičnog dua, kojem takođe pripada ne manje legendarni Nocturno Culto.

Stvar koja je, doduše, izazvala kontroverzu je omot koji, osim toga što je monohroman, ne zastupa gotovo nijednu blackersku konvenciju. Uništivši temelje koje su sami stvorili, umesto prikazivanja šumskih pejzaža ili svojih corpsepaintovanih faca, Darkthrone su se odlučili za spontanu fotografiju leđima okrenutog čoveka na klizaljkama u snegom prekrivenoj norveškoj ravnici. Komentari na društvenim mrežama su podeljeni, ali mnogi priznaju da je potez nesumnjivo hrabar.

Album će, pored neizostavnog digitalnog izdanja, biti dostupan na CD-u, u desetak verzija na obojenom vinilu, kasetama, ali i u ekskluzivnom box set formatu, uključujući art printove i pismo od Fenriza.

Najnovije vesti

Izdvajamo