-

Brkovi imaju novi album “Krvava novčanica”

Brkovi
foto Sanjin Kaštelan

Balkanska punkfolk wellness grupa Brkovi objavila je svoj osmi po redu studijski album “Krvava novčanica”. 

Na ovom izdanju nalazi se devet pesama koje su snimljene i producirane u Piknik studiju, kod renomiranog producenta Gospodina Bandara, sa kojim su Šemso i ekipa i ranije uspešno sarađivali.  

Ovo je njihov prvi studijski album na kojem svirački učestvuju novi članovi benda, dvojca novih gitarista, Alen Vlajnić – Talentino i Igor Paspalj, kojeg od milja u bendu zovu „Torbica“. Publika je imala prilika tokom prošle godine da ih čuje i vidi uživo na koncertima i uveri se u njihovo umeće.

Vredi napomenuti da je Igor Paspalj od strane prestiznog magazina “Guitar World” proglašen za gitaristu godine u svetu u 2020. godini.

Što se tiče koncerata ova godina je za Brkove počela nastupom u Torontu, gde su početkom februara zabeležili svoj prvi nastup na severno-američkom kontinentu. Novi album će pratiti koncertne promocije u Zagrebu, Rijeci i Temišvaru, a zatim će krajem aprila nastupiti u Malmeu i Geteborgu, što će biti njihovi prvi nastupi u Skandinaviji. Posle toga ih čeka intenzivna koncertna sezona jer imaju već sada jako velik broj ugovorenih svirki, koje će uskoro biti najavljene na oficijalnim stranicama benda. 

Novi album možete preslušati ovde , ali i na platformama Spotify, Deezer, Apple music, Tidal, itd.

Najnovije vesti

Izdvajamo