-

NaslovnaVestiNovi albumiBoris Milić predstavio album "Baltimore Ask Tara" u izdanju Pop Depresije

Boris Milić predstavio album “Baltimore Ask Tara” u izdanju Pop Depresije

Boris Milic Baltimore ask TaraMultiinstrumentalista iz Beograda, koji više od deset godina živi i stvara u Americi, Boris Milić, predstavio je svoj drugi studijski album “Baltimore Ask Tara”, izdat u saradnji Pop Depresije i Lav Records. Od osnovne ideje – EP sa četiri pesme, Boris je stigao do dugosvirajućeg izdanja sa 13 pesama, dostupnih na svim digitalnim platformama, i omaža nekim bitnim izdavačkim kućama i bendovima s obe strane okeana.

Album je sniman tokom tri godine u američkim studijima Magpie Cage, The Brink, Inner Ear i Ivakota uz pomoć snimatelja kao što su J. Robbins, TJ Lipple, Mike Reina i Ben Green. Milićev dugogodišnji saradnik TJ Lipple, svirao je vibrafon na više pesama, Stevan Ćirović (Roza, VVhile) album je obojio analognim sintovima, dok je na pesmi “Ne Bo” koautor i gost, uz Stevana, i Nebojša Kuzmanović (Roza, Mnjenje). Album zatvara  “Hollow You”, obrada lokalnih (vašingtonskih) heroja Antelope, gde je gost bio Borisov desetogodišnji sin.

“Oduvek sam smatrao da ima nešto dečije naivno i čisto u muzici grupe Antelope. Ta ogoljenost i jednostavnost forme me je inspirisala, mada je to ispalo potpuno spontano, da tokom izolacije uključim i sina u snimanje albuma. I taj kućni snimak ostao je zabeležen na našoj obradi “Hollow You”. Mislim da se njegov vokal baš lepo uklopio u pesmu”, objasnio je Boris Milić.

Najnovije vesti

Izdvajamo