-

Bend nemanja predstavlja novi album „Voodoo Beat“

Global beat bend nemanja predstavlja zaključak „Ezoterične“ trilogije – svoj treći album „Voodoo Beat„, koji donosi psihoaktivno iskustvo uronjeno u tropski vudu ritam, nadahnut antičkim mitom Orfeja i Euridike

Nakon tri singla – „Noćnih Leptira„, „Korzike“ i „Opasnih igra„, pulsko-zagrebački global beat bend nemanja predstavlja svoj treći album „Voodoo Beat“, koji je ujedno i zaključak „Ezoterične“ trilogije započete s hvaljenim albumima „Tarot Funk“ i „Cosmic Disco“.

„Kao i prethodna izdanja nemanje, „Voodoo Beat“ donosi plesni i uzbudljiv glazbeni melting pot! Uz vruće afro-kolumbijske ritmove, karipske dub zvukove i tropsku egzotiku „Voodoo Beat“ reinterpretira poznati mit Orfeja i Euridike, uz suptilne aluzije na dva kultna filma „Orfej“ (Jean Cocteau, 1950.) i „Crni Orfej“ (Marcel Camus, 1959.)“, otkriva autor albuma Luka Šipetić.

Koncept „Voodoo Beat“ nastavlja se na prethodne albume. Nakon što je „Tarot Funk“ kroz tarot karte i orijentalne melodije slušateljima opisao nemanjinu smrt, a „Cosmic Disco“ nemanjino putovanje kroz bardo vodeći se Tibetanskom knjigom smrti, „Voodoo Beat“ donosi zaključak „Ezoterične“ trilogije u kojem se nemanja pokušava vratiti se iz zemlje mrtvih uz pomoć vudu moći – ljubavi!

“Ova glazbena priča prenosi nas u svijet gdje nemanja posjeduje snove svoje bivše ljubavnice, vudu svećenice, kako bi je uvjerio da siđe u svijet mrtvih i vrati ga natrag u svijet živih. Međutim, kada ona konačno stigne, zaljubi se u sotonu, a nemanja ostaje lutati između granica svijeta živih i mrtvih”, kazao je Luka Šipetić.

Pored Luke Šipetića koji je samostalno snimio i producirao album, na pjesmama su sudjelovali brojni glazbenici koji su doprinijeli jedinstvenom zvuku i atmosferi: Ana Kovačić na saksofonu, Leo Beslać na flauti, dok Tomislav Šušak, Luka Čapeta i Jerko Jurin potpisuju aranžmane i produkciju na posljednjem singlu, Opasne igre. Za mastering je zaslužan Dominik Kisić (Trophy Jump/jeboton), a cover art je djelo Dina Santaleze (Pridjevi).

Svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda kojeg čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić. Ovog ljeta širit će plesne vibracije nastupima na Velvet festivalu na Krku, Festivalu Lastovo – Otok glazbe te u Šibeniku, dok će se zagrebačka i regionalna promocija albuma održati najesen.

Najnovije vesti

Izdvajamo