-

NaslovnaVestiNovi albumiBas i Stega objavili novi album „Negde daleko“

Bas i Stega objavili novi album „Negde daleko“

Bend Bas i Stega je u nedelju, 7. jula, objavio na svom YouTube kanalu novi album pod nazivom „Negde daleko“.

Novo delo snimano je  tokom 2018. i 2019. godine u „Hill River Studios“ u Beogradu i „3×2“ studiju u Pančevu. Snimanje gitarskih deonica odigravalo se u Pančevu u saradnji sa Stefanom Gaćešom i Dejanom Sredićem tokom januara meseca. Ostatak snimanja, i miks dešavali su se u Zemunu u saradnji sa producentom albuma u čijoj se ulozi kao i ulozi klavijaturiste i mastera na sintisajzerima našao Srđan Popov (Sergio Lounge) koji je svojim veštinama i kreativnošću pretvorio album u kompaktnu celinu.

„Negde daleko“ sadrži sedam pesama i predstavlja zbirku muzike nastale u periodu od završetka predhodnog albuma  „Nova Stvar“ do 2019. godine. Kao i dosadašnji izražaj benda, album je uglavnom instrumentalnog karaktera,  zasnovan na stabilnim plesnim ritmovima i isprepletan psihodeličnim zvukovima gitara i sintisajzerskih atmosfera i deonica. Pored članova benda Siniše Stupara (Bubnjevi), Stevana Đorđevića (Bas) i Dragana Vlajića Galeta (Gitara/Saz),  na albumu su se našli mnogi gosti a to su: Mirko Trubarac (Truba) i Marija Šumarac (Trombon) u pesmi „Transchin“, kao i Darko Armenski (Kaval  i Sanja Ugrčić kao vokal u pesmi „Ankara“. Mastering albuma urađen je u Zagrebu u saradnji sa Višeslavom Labošem.

Četvorka Bas i Stega,  osnažena novim članom Milošem Spasićem na klavijaturama planira nastupe povodom koncertne promocije albuma. Više detalja o tome objaviće na svojoj Facebook stranici.