fbpx

-

Naslovna Vesti Novi albumi Baobab predstavlja novi EP "Sloboda neće sama doći"

Baobab predstavlja novi EP “Sloboda neće sama doći”

BaobabGrupa Baobab u saradnji sa Pop Depresijom predstavlja EP “Sloboda neće sama doći“, na kojem se pored naslovne numere nalaze još tri singla objavljena tokom prethodnih meseci, ali i jedna potpuno nova pesma – “U zalivu Boke”.  Ovo je prvo izdanje benda od odličnog albuma “Naše vreme” koji je objavljen u novembru 2017. godine uz fantastične kritike i brojna priznanja za “album godine”.

EP “Sloboda neće sama doći” dostupan je na svim digitalnim platformama (Spotify, Deezer, Apple Music…), kao i na bandcampu benda i izdavača i YT kanalu grupe Baobab.

Autor, pevač i gitarista Baobaba, Miodrag Mišo Petrović, i ovoga puta svoju inspiraciju nalazi u prirodi, rodnom Arilju i zalivu Boke, ljubavi, prijateljstvu, ali i peva o slobodi ili, tačnije, o tome zašto iste nema i kako do nje doći… EP je snimljen iz dva dela: prvi sešn je bio prošle godine u aprilu i tada su snimljene “Sloboda”, “Sada sam u redu” i “Na ostrvu” sa kompletnim bendom, a ostatak – “Ti me nećeš” i “U zalivu Boke” – Mišo je snimio uživo u studiju, samo akustična gitara i vokal uz pomoć klavira i bez nasnimavanja. Sve pesme snimljene su u studiju OFF Sevojno, u produkciju Aleksandra Jovanovića.

Grupa Baobab postoji više od dvadeset godina, a svoj prvi DIY album “Pesme iz babine kuće” objavili su još 1998. godine. Uz brojne promene članova i pauze koje su trajale i po nekoliko godina, Baobab predvođen Mišom Petrovićem poslednjih pet godina objavljuje muziku za svoju dušu i na radost mnogobrojnih ljubitelja ariljske psihodelije pomešane sa muzičkim nasleđem Boba Dilana, Nila Janga, The Band, Wilco…

Najnovije vesti

Izdvajamo