-

Architectonica objavili album „A Dream Come True“

Architectonica Jan Rajković David Rajković
Foto: Ivica Ivanović

Duo iz Zaječara Architectonica, koji čine braća Jan i David Rajković, izdali su svoj peti po redu album pod nazivom „A Dream Come True“. Za miks i produkciju bio je zadužen David Rajković dok je mastering radio James Plotkin (Ennio Morricone, Isis, Jesu, Consecration, Triko).

Album se sastoji od osam pesama i prikazuje bend u nešto novijem svetlu s obzirom da su se udaljili od elektro/sint zvuka po kome su bili prepoznatljivi i još više se približili organskom i prog zvuku, zadržavajući psihodelične elemente. Neki su već rekli da je ovo fuzija koja bi se mogla nazvati „dream prog“.

„Definitivno smo želeli da nam muzika zvuči življe i što manje sintetički i da se time istakne u odnosu na ostatak diskografije. Zbog toga smo koristili daleko više analognih instrumenata i produkcija je generalno mirnija u odnosu na neke današnje norme, što nam je u poslednje vreme postalo izuzetno bitno.“ objašnjava David.

Kao i dosadašnja izdanja benda i ovaj album je dostupan da se besplatno presluša na na Bandcampu i YouTubeu, a uskoro će biti dostupan i na ostalim platformama.

Najnovije vesti

Izdvajamo