-

NaslovnaVestiNovi albumiAna Ćurčin predstavlja "Scene" - album primenjene muzike

Ana Ćurčin predstavlja “Scene” – album primenjene muzike

Ana Ćurčin Dom Omladine Beograd Indirekt Festival

Muzičarka Ana Ćurčin predstavlja album “Scene“, na kojem je napravljen izbor primenjene muzike koju je Ana tokom godina pravila za pozorište, film, video igre, reklame… Na “Scenama” Ana peva na maternjem, engleskom, ruskom i španskom jeziku, svira gitaru i klavir, komponuje i producira i predstavlja se kao kompletna autorka muzike koja kombinuje žanrove i osećanja.

Album “Scene” dostupan je za slušanje na svim digitalnim striming platformama (Spotify, Deezer, Apple music…), na Youtube-u, kao i za preuzimanje na Aninom i bandcampu Pop Depresije.

Na “Scenama” zastupljene su kompozicije koje je Ana Ćurčin komponovala za pozorišne predstave “Svedobro”, “Kiri i Klodel” i “Ja često sanjam revoluciju”, dokumentarne filmove “Zaveštanje” i “Las Distancias”, video igru “Golfclub: Wasteland”, televizijske reklame, kao i saradnja s Ansamblom Kolo i pesme koje je Ana napravila za serijal “Klavirsko nebo”.

Poseban kuriozitet vezan je za bandcamp izdanje, na kojem se nalaze dve bonus pesme: dva demo snimka pesama koje su nastale za predstavu “Crvena ljubav” A. Kolontaj u režiji Olge Dimitrijević i koje će izazvati veliku pažnju. Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota delo je mlade umetnice Ene Jevtić.

Najstarija pesma na “Scenama” nastala je 2013. godine i to je vinjeta “Dreams” – saradnja Ane i Nemanje Mosurovića, a najnovija je iz 2020, “Košuta” koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponovale za “Klavirsko nebo #3”. Na albumu se nalaze i dva tradicionala, “Lastavice, lasto” – saradnja s Ansamblom kolo i prekrasna “Oj, Savice” koju je Ana otpevala za dokumentarni film “Zaveštanje”.

Najnovije vesti

Izdvajamo