-

NaslovnaVestiNovi albumiAlitor objavio EP „Spoznaja“

Alitor objavio EP „Spoznaja“

AlitorNepunih godinu dana od poslednjeg izdanja Alitora, albuma pod nazivom “II”, ovaj inđijski metal bend nam predstavlja novi EP pod nazivom „Spoznaja“.

„Spoznaja“ ima tri pesme i ovo je prvi put da se bend publici predstavlja na maternjem, srpskom, jeziku. Bend je snimio sve tri pesme u periodu od februara do juna 2021. godine u beogradskom studiju Citadela Sound Production; ovo je već ustaljena receptura, budući da bend sa Lukom Matkovićem (Quasarborn) i pomenutim studiom sarađuje od samog početka.

Kako je bend u prošlosti najavio, ovo izdanje je kreirano i sa ciljem obeležavanja 10 godina postojanja benda. Alitor je za 10 godina postojanja objavio dva albuma i dva EP-a, a ove godine je bio jedan od najaktivnijh domaćih metal bendova svirajući širom Srbije, što je u prošlosti i bilo vrlo karakteristično za ovaj bend – redovni klubski i festivalski nastupi širom naše države, regiona i Evrope.

„Spoznaja“ je izdata digitalno putem domaće izdavačke kuće Take It Or Leave It, na disku putem nemačke kuće „Pottmortem Records“ dok je vinyl izdanje planirano za 2022.godinu i izdavač je „Doc Gator Records“.
Pesme su danas objavljene putem zvaničnog youtube kanala benda u formi „lyrics videa“, a kako saznajemo iz tabora benda, publika može uskoro očekivati objavljivanje spota za jednu od pesama sa EP-a u skorijoj budućnosti.

Fizičko izdanje možete kupiti direktno od benda, a digitalno album možete kupiti-slušati klikom ovde.


Najnovije vesti

Izdvajamo