-

‘Zmajevo’ je novi festival glazbe i piva u Zagrebu

Premijerno izdanje Zmajeva, novog open-air festivala craft piva i muzike, održat će se u subotu, 7. srpnja u „zmajevom gnijezdu“ na adresi Kreše Golika 3a. Na pivskom lineupu naći će se više od 25 vrsti piva, od kojih su neka po prvi put u Hrvatskoj, a veliki tulum na otvorenom uz free upad obećavaju i potvrđeni nastupi punokrvnih punk rock bendova s ovih prostora.

Dnevni program od 15 sati otvorit će energičan i svestran DJ Kuna koji hip hop, funk, disco i srodnim ljetnim zvucima gradi savršenu, opuštenu atmosferu za stavljanje brojnih točionika u pogon. Marljiva ekipa iz akcije Plavi bor organizirat će zanimljive radionice za djecu, dok će se stariji moći okušati u nagradnom pivskom kvizu i igrama. U popodnevnim satima Zmajska će otvoriti vrata svog pogona te će posjetitelji u organiziranim turama moći iz prve ruke doznati i vidjeti kako nastaje vrhunsko craft pivo.

Večernji program od 21:00 sati donosi probrana pobjednička imena regionalne punk rock delegacije. Na velikoj pozornici pod vedrim nebom nastupit će punk rock bendovi prve klase, himnični Mašinko i legendarni SIX PACK, a prethodit će im uzbudljiva imena nove generacije, sve prisutniji kajkavski punk rockeri Ogenj te beskompromisni alternativci Pičke vrište.

Mašinko je melodični punk rock bend za najbolje tulume. Šestorka je nastupala na nebrojeno festivala i koncerata, među kojima se ističu i veliki dvoranski nastupi prije divova Dubioze kolektiv i Hladnog piva. Kultni srpski bend SIX PACK predstavlja punk rock autoritet koji se hitovima upisao u povijest žanra na ovim prostorima. Zaslužni za neke od najljepših ljubavnih tekstova u novijoj regionalnoj rock povijesti, oduvijek su bez zadrške i elokventno kritizirali sve nedostatke društva i državnog sistema.

Sve primjećeniji koprivnički folk rock bend Ogenj svoj izričaj obogaćuje pitkom lirikom na kajkavskom. Njihove balade i energične poskočice donijele su im usporedbu s Flogging Molly, a recentnim nastupima pobudili su veću pozornost kritike i znatiželjnika. Zagrebački melodični punkeri Pičke Vrište izravan su bend koji u svoje pjesme ulijeva strasti, emocije i entuzijazam. Nedavno su izbacili svoj drugi album „Crna kutija“ kojim već oduševljavaju publiku u alternativnim redovima.

Pivska ponuda obuhvatit će točenje svih piva u trenutnoj ponudi Zmajske pivovare, a uz domaćine će sudjelovati i gostujuće pivovare od kojih će neke imati svoje debitantsko predstavljanje hrvatskoj publici. Uz više od 25 vrsta piva moći ćete uživati i u pripadajućoj ukusnoj gastronomskoj ponudi.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XkjDkekBNi8]

Najnovije vesti

Izdvajamo