-

NaslovnaVestiNajave koncerataŽen promovišu novi album u Elektopioniru

Žen promovišu novi album u Elektopioniru

Hrvatski ženski indie/post-rock bend Žen nastupiće u beogradskom klubu Elektropionir u petak, 9. februara. Gosti na ovom nastupu biće dvojac Homo Simpson.

Ovaj nastup biće prilika za Hrvatice da u glavnom gradu Srbije promovišu treći po redu studijski album Sunčani ljudi.Novi album dolazi kao u flašicu uhvaćena i ispunjena esencija svih njihovih dosadašnjih izdanja. Zvuči kao manifest ljubavi prema filigranskom prepletanju različitih žanrovskih elemenata – hipnotičkih post- rockovskih repetitivnosti, atmosferskih elemenata shoegazea na gitari, afektirane vokalne artikulacije alter-rocka devedesetih i srdačne eksperimentalnosti u krautrockovskom duhu. Njihova muzička ekspresija ostaje psihodelična i sanjalačka, slična zvuku bendova poput Warpaint, The War on Drugs, Lush ili Pinkshinyultrablast. Njihov zvuk s teksturno bogatim gitarskim aranžmanima i troglasnim vokalnim harmonijama asocira na zlatnu eru gitarske muzike, pogotovo na epohalna izdanja kao što su „Loveless“ (My Bloody Valentine) ili „Souvlaki“ (Slowdive). Žen su Eva Badanjak (glas, gitara, sintevi i efekti), Ivona Ivković (glas, bas, sintevi i efekti) i Sara Ercegović ((glas, bubanj, sintevi i efekti).

Homo Simpson je univarzalni bend koga trenutno čine Andrija Spičanović i Nebojša Kuzmanović, a svaki koncert sviraju sa ekipom drugara koja se u tom trenutku zatekne.

Pretprodaja karata je u kafiću Zaokret po ceni od 400 dinara. Na dan koncerta na samom ulazu u klub Elektropionir će biti 600 dinara.