-

Zemunski Fest dočekuje holandski Morgendust

Morgendust

Holandski bend Morgendust nastupiće prvi put u klubu Fest u Zemunu u nedelju, 30. aprila. Nastup u klubu Fest deo je njihove aktuelne „New Land“ turneje.

Muzika grupe Morgendust je mešavina alternativnog roka, popa, post-panka uz malo 80ih, koja stvara unikatni i upečatljiv zvuk. Njihove pesme su introspektivne i provokativne i nose teme o žudnji, gubitku i samootkrivanju. Višeslojnost i eksperimentisanje benda Morgendust daje njihovoj muzici osećaj kompleksnosti i dubine, čineći slušanje njihove muzike zaista imerzivnim iskustvom.

Bend je oformljen 2018. godine, a već naredne godine objavili su dva video singla i EP „Storm Will Come“. Globalna pandemija pokvarila je njihove prvobitne planove za 2020. i 2021. godinu, ali su u tom periodu, uglavnom u izolaciji, snimili i objavili 4 singla: „Alien“, „Sundays“, „Hands“ i „Easy Way Out“. Intercontinental Music Awards dodelili su im 2021. godine nagradu „Best of Europe“ u kategoriji European Rock. Dugoočekivani debi album „Morgendust“ objavili su početkom 2023. godine.

„Prijatelji već neko vreme, muzički potkovani i dovoljno stari da ispričaju priču ili dve. Pored toga, dovoljno poznaju sebe i imaju dovoljno iskustva na bini da shvataju da ’ostati zauvek mlad’ nije ultimativni cilj.“

Ulaznice će biti dostupne na veče koncerta po ceni od 600 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo