-

NaslovnaVestiNajave koncerataZakazana trostruka pank svirka u Novom Sadu

Zakazana trostruka pank svirka u Novom Sadu

U subotu 9. marta u novosadskom klubu dom b-612 biće održano pank veče kada će nastupati tri benda i to DST, Gavrilo Princip i Neprijatelj prelazi zeku.

DST (Društvo Skrivenih Talenata) je legendarni bend iz Nikšića koji posle više od decenije dolaze da zapale „vatru“ u malo severnije krajeve!
Bend zvanično postoji od 1992. godine a iza sebe imaju demo izdanje „Prizemlje“ iz 1995. godine koji prati drugi zvaničan album „Ubijanje idola“ iz 1997. godine kojim stiču afirmaciju i priliku da se predstave široj publici u regionu.
Drugim albumom „U taj sudnji čas“ iz 2002. predstavljaju se publici na mnogobrojim festivalima a posebno se izdvajaju „EXIT04“ i „Nisomnia“.
„Gubitak kontrole“ svoje treće (četvrto) izdanje objavljuju 2006. za „Slušaj najglasnije“.
2014. godine izlazi poslednji album pod nazivom “Stvarnost je u nama”.
U najavi je novi album pa vredi poslušati šta bend posle čitavih 27 godina ima da kaže „oči u oči“.

Gavrilo Princip, bend iz Smedereva, nastao krajem 2005-te od ljudi iz starih smederevskih bendova iz više generacija. Pored imena koje je šala i odgovor na škotski bend Franc Ferdinand, pažnju privukli himnom mlađe grupe navijača FK Smederevo Utra Semendria kojom su se uključili u borbu sa lokalnim moćnicima i političkim strukturama. Pesma je inače obrada pesme Press Corpse grupe Anti Flag. Posle toga je usledio prvi album i velika ex yu turneja sa poznatim hrvatskim bendom Alergija. Turneja se zvala po gavrilovoj pesmi Ista Meta i povezala je mnoge gradove i ljude. Izdali su do sad tri albuma: Najebali – 2008 Vi imate moć , mi imamo noć – 2011 Uravnilovka – 2016 Svirali preko 100 koncerata širom ex ju i trenutno spremaju novi, četvrti album.

Neprijatelj prelazi zeku postoji od 2012. godine. Iza sebe imaju demo album „Bolje nedeljom“ iz 2013. godine da bi prvi zvanični album „Vreme je“ objavili za „Nocturne media“ 2015. posle kog kreću na promotivnu turneju koja je zahvatila više gradova kako samostalnih koncerata tako i festivalskih poput „Rockaway Lake“ i „EXIT“. Široj publici su se predstavili albumom „S naše strane ulice“ 2017. gde su dobili priliku da nastupaju sa legendarnim Goblinima i nastupima po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i Sloveniji.  Treći album „Problem je u ljudima“ najavljen je za 2019. godinu nultim singlom „Pomozi mi“ a novi će biti objavljeni u narednim mesecima.