-

Zakazana beogradska koncertna promocija Femiksete 11 u Kvaci 22

Femixeta 11

Leto u gradu je vreme za najbolju muziku i koncerte, a na mapu julskih muzičkih dešavanja u Beogradu dodat je još jedan poseban događaj. U subotu, 22. jula u 21h u Kvaci 22 biće održana promocija Femiksete 11, jedine muzičke kompilacije u regionu koja se bavi promocijom ženskog muzičkog autorstva.

Žanrovska raznolikost, spoj debitantskih autorki i bendova sa već afirmisanim izvođačicama i izvođačima – sve su to karakteristike koje čine muzičku kompilaciju Femikseta drugačijom od ostalih. Jedino muzičko izdanje u regionu koje se bavi promocijom autorki, kantautorki i bendova sa prisutnim ženskim autorstvom ove godine je dobilo svoje jedanaesto izdanje, a letnja promocija Femiksete 11 zakazana je za 22. jul u alternativnom kulturnom prostoru Kvaka 22 u Ruzveltovoj 39. Ulaz na koncertnu promociju je slobodan za posetioce.

Publika će na koncertnoj promociji imati prilike da čuje Saru Janevsku, Anitu Šunjić, NINAS i Rihter.

Podsetimo, Ana Đurić (Konstrakta), Bojana Vunturišević, Selena Simić (bendovi Nemesis i Jenner) i Ana Janković (Femix, bend Stray Dogg) kao selektorski tim ovogodišnjeg izdanja Femiksete odabrale su 22 pesme koje predstavljaju presek aktuelnog ženskog muzičkog stvaralaštva. Za vuzuelno rešenje izdanja bila je zadužena Javorka Đurić (Maple Things), dok dizajn zvuka ove godine potpisuje Katarina Kolar, tonska realizatorka angažovana na Radio Beogradu 202.

Ovogodišnje izdanje Femiksete realizuje se uz podršku fonda Mama Cash.

Sara Janevska od svoje devete godine komponuje muziku i piše tekstove. Završila je osnovnu muzičku školu – odsek klavir, a trenutno je učenica vokalno-instrumentalnog smera, odsek solo-pevanje u MŠ „Živorad Grbić“ u Valjevu. Od 2016. do 2021. godine na Festivalu dečjeg muzičkog stvaralaštva (Fedemus) osvojila je ukupno sedam prvih republičkih nagrada za svojih sedam klavirskih kompozicija. Sarina kantautorska pesma „Stand beside us“ objavljena je na jubilarnom izdanju Femiksete 10.

Aniti Šunjić gitara predstavlja najveći pokretač i inspiraciju. Njena najveća misija jeste da jednog dana nekom detetu postane muzički uzor. Posebno se ponosi singlom „Ostavi trag“ kojim je proslavila 10 godina samostalne karijere.

NINAS bend iz Beograda postoji jednu deceniju. U svom radu koristi kombinacije različitih žanrova u tendenciji da pronađu onaj zajednički momenat kod svih članova benda koji u toj kombinaciji prema njihovom mišljenju rezultira pravim „proizvodom”.

Rihter je alternativni rok bend oformljen u decembru 2021. godine sasvim spontano, a rezultat toga su četiri pesme snimljene i producirane u saradnji sa Borisom Mladenovićem Bomlom (Jarboli). Prvi nastup benda bio je u decembru 2022. u KC Gradu. Bend čine Tea Popović (vokal), Sara Nikolić (bas gitara i prateći vokal), Aleksandar Spaić (gitara) i Demirel Turkmanović (bubnjevi).

Najnovije vesti

Izdvajamo