-

Zagrevanje za Roll and Blues Festival uz Atheist Rap

Atheist Rap Barutana Beograd Srbija slike fotografije galerija BranislavZagrevanje za Roll and Blues Festival predstavlja ekipu čije nastupe publika uvek dočeka sa oduševljenjem, sjajni Atheist Rap. Koncert će se održati u subotu, 25. marta u 21h u B Ranch hali u Aranđelovcu.

Ulaznice su dostupne u: Kavana Bar-u, B Ranch-u i Tickets.rs. Cena ulaznice u pretprodaji je 1.000 rsd, a na dan nastupa i na ulazu biće 1.200 rsd.

Rok grupacija Atheist Rap je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”(1993). Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima u celom regionu koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma “Wartburg limuzina” ih “dovozi” na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.

Od samoga početka svog rada bili su izrazito anti-ratno nastrojeni, a i danas se istrajno bore protiv mržnje i zaglupljivanja. Sarkastični humor je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već decenijama unazad puni klubove po regionu.

Svirali su proteklih godina na svim većim i značajnijim festivalima na teritoriji bivše Jugoslavije (EXIT – main stage, INmusic Zagreb – main stage, Belgrade Calling, Beerfest Belgrade, OK Fest, Dirty Old Festival, Viva La Pola, Lent festival –Maribor, Vrlo dobar festival Sarajevo, Pivolend -Skopje, Lake fest Nikšić, Lastovo – otok glazbe,Ritam Evrope, Opatijske Barufe, Koncert godine i mnoge druge), a binu su delili i sa bendovima kao što su NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited i Green Day…

Ateisti su tokom karijere dosta nastupali po zapadnoj Evropi. 05. 08. 2011. ATHEIST RAP su nastupili u kultnom klubu Barfly u Londonu, a dva dana kasnije kao jedini predstavnici te godine sa ex-YU prostora na Rebellion festivalu u Blekpulu, koji je protekao u obeležavanju jubileja 35 godina postojanja punk pokreta u Britaniji i svetu. Posle toga su održali tri turneje po zapadnoevropskim državama, a poslednja je realizovana od 13. aprila do 01.maja 2018, a tokom ove turneje zabeležili su 13 nastupa u gradovima po Nemačkoj, Austriji, Češkoj i Slovačkoj. Nastupali su još i u Švajcarskoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Članovi Atheist Rapa su akteri srpsko-kanadskog dokumentarnog filma „SLAUGHTER NICK FOR PRESIDENT“ (Slotera Nika za predsednika) koji je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film na 10. ZAGREBFILM FESTIVALU 2012. godine.

Do sada iza sebe imaju 6 studijskih albuma, 1 split LP album, 1 best of album, DVD live izdanje i album izdat uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda.

Atheist Rap trenutno nastupa u sastavu: Vladimir Radusinović – Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov – dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić – Leki (bas gitara), Branko Radusinović –gitara.

Bivši članovi su: Vladimir Kozbašić – Pećinko koji je i jedan od osnivača benda, Zoran Zarić – Zare (preminuo 1997), Stevan Gojkov – Goja, Petar Ristić – Teča, Slobodan Fekete – Barbun, Dušan Ječmenica – Dulles I Zoran Džuklevski.

01.10.2019. objavljen je njihov split LP album sa nemačkim bendom „Defenders Of The Universe“, iza kog stoji nemačka etiketa SN-Rex iz Štutgarta. U prošloj, 2022. godini odsvirali su 31 koncert. Svoj hiljaditi koncert Ateisti su održali u beogradskom klubu Barutana 20. maja 2022.godine.

Na 32. rođendan benda 22.05.2021. na svojoj zvaničnoj bandcamp stranici objavili su uživo snimljen album, pod nazivom „Live in Das Bach“, koji je snimljen na klupskom koncertu u Beču 2016. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo