fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Yu Grupa i u Nišu proslavlja jubilej, 45 godina postojanja

Yu Grupa i u Nišu proslavlja jubilej, 45 godina postojanja

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

yu grupaNakon spektakularnih koncerata u beogradskoj Hali sportova i novosadskom Spensu, legendarna Yu Grupa će svoj veliki jubilej proslaviti i sa niškom publikom koncertom pod nazivom “45 godina čistog rock n’ rolla”. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) u petak 2. septembra sa početkom od 21 sat.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rock n’ roll scene će ovom prilikom promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu” koji je nakon desetogodišnje pauze aprila meseca objavljen za PGP RTS. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Yu Grupa će pred niškom publikom naravno odsvirati i sve svoje hitove, kao što su: “Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi”, “Odlazim”, “Kome se raduješ”, “Blok” i druge.

“Izuzetno nam je drago da ćemo u slavljeničkoj godini, u kojoj obeležavamo veliki jubilej (45 godina postojanja YU Grupe), održati koncert pred niškom publikom u Banovini, koji će nositi naziv 45 GODINA ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA. Za Niš nas vezuju sjajna sećanja i divne uspomene, nadamo se da će to biti još jedan od onih koncerata koji se pamti. Nišlije, dođite 02.09.2016. na porciju ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA”, poručuju Dragi, Žika, Petar Jelić i Igor Malešević.

YU Grupu su 29. novembra 1970. godine osnovala braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), a ime za bend odabrala je publika na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga istog datuma zahvaljujuću disk džokeju, Zoranu Modliju,koji je pozvao publiku da predloži ime. Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri  smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rock muzici. Od tada do danas bend je objavio 12 studijskih albuma, 10 singlova i jedan živi album.

Februara mesesca ove godine, Dragom i Žiki dodeljen je Sretenjski orden, koji se povodom Dana državnosti Republike Srbije ukazom predsednika Srbije dodeljuje pojedincima i institucijama za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, humanih i sporstskih delatnosti.

Informacije o ceni karata i prodajnim mestima biće uskoro objavljene.