YOKONO predgrupa bendu Mother’s Cake

U utorak, 10. aprila, u beogradskom klubu Atom Akademija koncert će održati austrijski sastav Mother’s Cake, a kao predgrupa nastupiće lokalni bend Yokono.

Yokono je četvoročlani instrumentalni experimental rock bend iz Beograda. Od nastanka 2011. bend je preko jam sessiona tragao za autentičnim zvukom, što je bitno uticalo na sam razvoj muzike, kao i pristup live izvođenju. Fuzijom mnogih muzičkih pravaca od gitarskog ambijentala, stoner rocka, psychodelic rocka, preko post rocka, hard rocka, trip hopa i duba, Yokono instrumentalnom rock&roll energijom kreira jedinstveni muzički izraz koji je i sirov, ali i sofisticiran.

Nastupi su često jam session putovanje koje korenspondira sa publikom i ostvaruje izvestan psihološki efekat. Bend trenutno radi na produkciji svog debi live session izdanja, koje će biti objavljeno na leto 2018. godine.

Mother’s Cake je austrijski psych/prog bend osnovan 2008. godine u malom mestu u tirolskim Alpima. U dosadašnjoj karijeri objavili su tri studijska albuma, a najrecentnije izdanje benda “No Rhyme No Reason” objavljeno je krajem januara prošle godine. Ovaj album je sniman u Beat4Feet i Tiny Can studijima u Beču, a pored članova benda za produkciju je bio zadužen David Furrer. Pesme na ploči, kao što su prvi singl “The Killer”, “The Sun” i početna “No Rhyme Or Reason” instantno stvaraju efekat eksplozivnom kombinacijom psihodeličnog, indi i bluz roka, dok neke druge numere poput “Streetja Man”, “Enemy” i “H8” pogađaju u centar miksujući pshilodelični, progresivni i space rok u upečatljivu zvučnu paletu.

Satnica:
20:00 Ulaz
21:00 Yokono
22:00 Mother’s Cake

Ulaznice za ovo veče se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 600 dinara na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, kafeu Zbornica (Skender Begova 53b), FELIX Shop, TC Sremska, (II sprat, radno vreme: 12 – 20h), kao i u klubu Atom Akademija , dok će na dan koncerta cena karata iznositi 700 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde