-

Yann Tiersen u sklopu nove turneje u ožujku stiže u Zagreb

Svestrani francuski glazbenik i skladatelj Yann Tiersen, najavio je europsku turneju Kerber Complete Tour: Solo Piano + Electronics Tour u sklopu koje će 5. ožujka 2024. nastupiti u zagrebačkoj Tvornici Kulture

Yann Tiersen, široj publici najpoznatiji je kao autor glazbe za filmove Amélie i Good Bye Lenin! bavi se glazbom veći dio svog života, pomičući granice između žanrova koristeći različite instrumente – starinske sintesajzere, električnu gitaru, klavir, violinu, semplere, Ondes Martenot pa čak i pisaći stroj. Dok u svojim albumima, njih skoro 20 izdanih od 1995. godine, istražuje povezanost s prirodom, različitim mjestima i svojom ljubavi prema keltskim jezicima, jednako privlači ljubitelje eksperimentalne i elektroničke glazbe, klasike i rocka. 

Kerber Complete Tour: Solo Piano + Electronics turneja usredotočit će se na stvaranje osobnih veza, pronalaženje ljudi i mjesta koja bi bila nemoguća unutar ograničenja uobičajene turneje. Bez posade, vozača ili ikakve uobičajene hektičnosti turneje, Tiersen će putovati Europom sam u svom kamperu, izbjegavajući autoceste, zaustavljajući se kako bi svirao u gradovima i selima, a planira dogovoriti i večeru kod prijatelja, promotora, vlasnika kluba i njegovih obožavatelja. Turneja će započeti u Orleansu u Francuskoj i putovati po cijeloj Europi, završavajući u Bretanji. 

Turneja je nastavak jedinstvene turneje iz 2023. na kojoj je Tiersen putovao na jedrilici iz svog doma na otoku Ushantu u Bretanji preko Irske, na Farske otoke, u Škotsku, Liverpool i Wales. Turneja je bila strukturirana tako da omogući različitim zajednicama da pozovu umjetnika na nastup, što je rezultiralo nezaboravnim koncertima u pubovima, crkvama, pod šatorom, u trgovinama ploča, eko selu, bivšem konzulatu i društvenim centrima. 

Ulaznice su u prodaji putem Eventim online sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima od srijede, 15. studenoga u 10 sati

Najnovije vesti

Izdvajamo