-

NaslovnaVestiNajave koncerataWovenhand u maju u Hrvatskoj i Srbiji

Wovenhand u maju u Hrvatskoj i Srbiji

Američki bend iz Denvera koji neguje mešavinu rock, folk i country zvuka, Wovenhand nastupiće ovog proleća u naše krajeve. Koncerti su najavljeni 10.maja u zagrebačkoj Močvari, i 11. maja u riječkom Pogonu. Što se Srbije tiče, Judžin će posetiti Dom omladine Beograda i to 17. maja kao i dan kasnije novosadski Firchie Think Tank Studio. Njihov prethodni nastup u srpskoj prestonici održao se na istom mestu pre dve godine, a od tada izdali su novi album “Star Treatment”, septembra prošle godine.

Wovenhand se ne može opisati uobičajenim terminima i staviti u uobičajene okvire. Njihov zvuk je organska mešavina neofolka, postroka, panka, alternativnog kantrija i alternativnih zvukova. Sve to je sredstvo za Edvardsovo iskazivanje duhovnog i neprekidno duhovno samoispitivanje. Ponekad tužan, ponekad uzdižuć, Wovenhand je uvek nezaboravan po duhu i po zvuku.

Ovaj sastav je pokazao prve znake života debi albumom “Woven Hand” (2002), u trenutku dok je Edvardsov glavni bend 16 Horsepower bio još uvek aktivan, premda su njegova tri člana već bila počela polagano se međusobno udaljavati. Pa ipak iste godine 16 Horsepower su uspeli da objave svoju labudovu pesmu, album “Folklore”.

Mnogo godina kasnije, Wovenhand je definitivno izašao ispod duge senke 16 Horsepower. Wovenhand je do sada objavio osam albuma koji su usrećili stare fanove, pridobili nove i pokazali stalno muzičko napredovanje Wovenhand-a. U poslednje dve decenije Edvardsov bogat rad u Wovenhand-u i legendarnom bendu 16 Horsepower uticao je i nadahnuo generacije muzičara širom alternativnog muzičkog sveta.

Dok se za koncert budete pripremali uz “Star Treatment”, koji je objavljen za izdavačku kuću Sargent House za američko, odnosno Glitterhouse Records za evropsko tržište, na kome je svirala standardna postava koju čine Chuck French, Neil Keener, Ordy Garrison, Matthew Smith i naravno legendarni muzičar i predvonik benda David Eugene Edwards, podsetite se kako je prošao njihov prethodni koncert u Beogradu.

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su od ponedjeljka 27.2. po ceni od 85 kuna, koja vredi do 12.3. kada im cena raste na 110 kuna, sve do dana koncerta kad će biti 130 kuna, prodajna mesta su Rockmark i Dirty Old Empire.
Ulaznice za riječki koncert 19.5. u prodaji su od danas preko Entrio sustava, cena im je 85 kuna sve do 2.4., kad im cena raste na 110 kuna, sve do dana koncerta kad će biti 130 kuna.

Šo se Beograda i Novog Sada tiče ulaznice se mogu kupiti od danas (od 14 časova), za beogradski koncert po promotivnoj ceni od 1300 (parter, ograničen kontigent!) i 1600 dinara (balkon) na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a, Zaokreta kao i u Felix Shopu (TC Sremska, II sprat, radno vreme: 12 – 20h). Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 1600 (parter) i 1900 dinara (balkon), a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1900 dinara.

Za Novi Sad situacija je sledeća: Ulaznice se po promotivnoj ceni od 1000 (parter, ograničen kontigent!) na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, i DD Tickets-a. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 1300 dinara, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1600 dinara.