-

NaslovnaVestiNajave koncerataWarhammer headlineri 10. Balkanrock festa

Warhammer headlineri 10. Balkanrock festa

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Grčki metal sastav Warhammer nastupiće kao jedan od headlinera na jubilarnom internacionalnom Balkanrock festu 20. septembra u dvorištu Univerziteta u Nišu (Banovini).

Warhammer su oformljeni 2012. godine u Atini, kada i objavljuju svoj prvi demo. Prvo zvanično izdanje “Mass Burial” objavljuju 2013. godine za Senseless Life Records. Bend je promovisao svoj rad u okviru mini Balkanske turneje (2015), Evropske turneje (2016) i Latinoameričke turneje (2019) a objavili su i svoj drugi studijski album “At the threshold of eternity” za Sliptrick Records. Niškoj publici poznati su i kao organizatori dvodnevnog festivala Serbia Metal Meeting” 2017. godine na kome su nastupili bendovi iz Grčke, Bugarske, Rumunije, Srbije i Hrvatske.

U okviru 10. Balkanrock festa biće održano i tradicionalno takmičenje autorskih demo bendova. Konkurs je otvoren do 30. avgusta.

Inače, jubilarni Balkanrock fest održava se u okviru Balkanrock week-a, a posetioce ove slavljeničke manifestacije očekuju i radionice, izložba fotografija i žurka.