-

Naslovna Vesti Najave koncerata Wardruna ove zime u Bugarskoj

Wardruna ove zime u Bugarskoj

WardrunaJedini koncert u regiji norveškog bend Wardruna održaće se u Bugarskoj. Na nastupu 25. februara u Nacionalnoj Palati kulture pridružiće im se i domaćini, bugarski bend koji gaji veoma sličan zvuk Smallman.

Wardruna je muzički fenomen koji se ističe u moru fantastičnih norveških bendova. Idejni tvorac je multi-instrumentalista, Einar Selvik, poznat kao bivši bubnjar norveškog benda Gorgoroth. Inspiracija za bend je potekla iz Selvikovog jakog interesovanja za skandinavsku antiku i srednji vek, norvešku i islandsku narodnu muziku, severnjački šamanizam i drevno skandinavsko pismo – rune. Ovaj sastav mnogima je poznat i iz serijala “Vikinzi”, u koji je dospela njihova muzika, koja se sjajno uklopila u tematiku. Ubrzo potom frontmen Selvik počinje da glumi u seriji i da radi sa glavnim kompozitorom ovog ostavrenja.

Izražajna muzika koja se izvodi na autentičnim instrumentima i slaže sa pričama i legendama o vikinzima, izvešće se na bini koja je posebno napravljena za taj događaj. Nekonvencionalan dizajn, kao i audio-vizuelna oprema poslednje generacije, garantuju nezaboravno iskustvo i performans koji se kao takav prvi put održava u Nacionalnoj Palati Kulture, u sali broj 3.
Ovaj događaj biće ujedno i zagrevanje za predstojeći letnji festival Transfiguration.

Karte za ovaj jedinstveni događaj u regionu koštaju 70 leva, odnosno oko 35 evra, a mogu se pronaći ovde.