fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Wank For Peace na proputovanju kroz Srbiju

Wank For Peace na proputovanju kroz Srbiju

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Wank-for-peace

Francuski sastav Wank For Peace posetiće Srbiju u okviru evropske turneje. Turneja počinje 6. februara u Francuskoj, nakon čega će uslediti Slovenija, dok već sledeće nedelje, 8. februara ovu ekipu možemo videti u Beogradu u klubu Fest.

Dan kasnije i novosadska publika imaće priliku da isprati nastup ovog hardcore melodic punk benda, na listi se potom nalazi i Lazarevac, ali i nezaobilazni Kruševac.

Wank For Peace na jednoj od kruševačkih bina naći će se već 11. februara. Svirka će biti održana u klubu Zamajac sa početkom u 9:30h i ulaz će iznositi 200 dinara. Kao podrška, iste večeri, nastupiće i niški bend Harmless Maniacs.

Ovo će ujedno biti prilika da francuska ekipa široj publici promoviše svoje poslednji album „Fail Forward“ objavljen 10. oktobra predhodne godine.

Wank for Peace nastao je 2008. godine i već naredne , 2009. objavljuje prvi album “Brain, Farts & Tits“. Naredne godine pojavila su se dva ep izdanja, dok je početak 2011. godine obeležio još jedan EP, koji su momci iz Francuske objavili 2. januara. Sa pojedinim numerama Wank For Peace učestvuje na nekoliko kompilacija, a 2013. godine izbacuju i split album sa kanadskim sastavom Prevenge.

Harmles Maniacs iz Niša je mladi bend koji će u Kruševcu 11. februara zasvirati prvi put pred publkom. Za sebe kažu da sviraju sirovi američki hardcore punk osamdesetih sa sludge post uticajima. Jedan od članova ovog novog niškog sastava je i bivši pevač kruševačkog benda No Way Back Mika.