fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Vvhile i Mnjenje u Zrenjaninu

Vvhile i Mnjenje u Zrenjaninu

VvhileBeogradski bendovi Vvhile i Mnjenje će održati zajednički koncert 13. juna u pozorišnom klubu “Zeleno Zvono“, u Zrenjaninu.

Vvhile je dvočlani sastav oformljen 2011. godine. Čine ga Stevan Ćirović na bubnju i vokali i Andrija Spičanović na gitari i vokalu i kao duo stvaraju vrlo šarenolik i interesantan zvuk. Njihova muzika se kategoriše u “noise-pop” pravac, ali se mogu čuti i uticaji ethereal i shoegaze muzike. Nakon dva EP-a, objavili su svoj prvi studijski album “More“, objavljen prošle godine, koji je za kratko vreme je našao svoje mesto na godišnjim listama najboljih albuma regionalne scene, i ovaj koncert će predstavljati promociju tog albuma.

Osnovani 2012, od iskusne ekipe koja je ranije bila u bendovima poput Unison, Lets Grow, 36 Daggers i Belgrade Noise, Mnjenje miksuje tradicionalni DIY pristup rokenrolu i energiju hardcore punka sa hipnotičkim repetitivnim pasažima koji vuku poreklo iz krautrocka, gitarskom bukom i feedbackom post-punka i noise rock scene, uz povremene jazz, fusion i dub izlive, propraćene autentičnim vokalima i tekstovima koji stvaraju klaustrofobičnu atmosferu. Njihov debi album “Zubima po ljudima” se našao na Balkanrock listi najboljih 50 regionalnih albuma 2014. godine.

Koncert će, kako je najavljeno, početi u 22h i ulaz će biti besplatan.