-

Vrooom 1. septembra ispred Doma omladine

Vrooom Vroom Galerija slike Fotografije Dorćil Platz Beograd koncert

Beogradski sastav Vrooom, predvođen od strane Marka Grubića (bas, elektronika), a u kojem su takođe i Tamara Radovanović (vokal), Ana Vučić (vokal), Katarina Popović (vokal), Nebojša Brdarić (frule, zurla, duduk), i Vladimir Marinković (bubanj). održaće promotivni koncert na platou ispred Doma omladine povodom izlaska novog EP-ja.

Vrooom je muzička grupa iz Beograda. Od 1999. do 2011. godine objavili su pet albuma. Singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji, kako u pogledu broja gledalaca tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada. Dobitnici su brojnih priznanja, između ostalih: „Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku“ 2013. godine, nagrada „Davorin Popović“ za najbolji vokal na albumu i „Izvođač godine TV Metropolis” 2006.godine…

Za izdanje koje će nositi ime Prolazno vreme – inače, prvo posle dva singla – zadužena je kuća Multimedia Music, a na nastupu će se deliti i QR-kartice sa linkom za strimovanje novog albuma. Takođe, posetioce očekuju besplatna hrana i Vrooom DJ set.

Najnovije vesti

Izdvajamo