-

Vrane Kamene obeležavaju 10 godina postojanja

Garažni alt-rok sastav Vrane Kamene obeležiće 10 godina postojanja u petak, 28. oktobra od 22h u klubu Kuglaš.

Vrane Kamene osnovane su 2012. godine, a muziku koju stvaraju definišu kao garažni alt-rok, iako njihov zvuk ima svoj sopstveni muzički potpis. Inspirisan je baštinom mnogih stvaralaca ali prvenstveno njihovim životima i dešavanjima oko njih. Rokenrolom su se krenuli baviti iz ljubavi spram istog, ali i zato što su prepoznali potrebu slušalaca za čistim, jednostavnim i nadasve energičnim rok zvukom koji na sadašnjem tržištu usled slabe ponude gotovo da i ne postoji.

U proteklom periodu, pored brojinih revijalnih nastupa na festivalima, bend je osvojio brojna priznanja. Jedan su od od tri pobednička benda na održanom BUNT Rok Mastersu za 2014. godinu, naredne 2015. osvojili su titulu „Najbolji debi album po izboru slušalaca“(Rok godišnjak-Radio 202/RTS). Takođe, 2016. po izboru slušalaca radija 202 bili su vicešampioni u kategoriji najbolji singl godine.

Godna 2017. donosi im Prvi kup radio Beograda 202 i Udruženja Rok Muzičara Srbije, po izboru slušalaca (Rok godišnjak-Radio 202/RTS), kao i titulu Najbolji Singl godine 2017 (Rok godišnjak-Radio 202) po izboru slušalaca.

Zbog nastale situacije sa Korona virusom bend je svoje trenutne aktivnosti usmerio prvenstveno na studijski rad. Planirano je snimanje najnovijeg singla “Naopak“ kao i snimanje spota za isti. Takođe, Vrane Kamene vredno rade na svom drugom albumu.

Najnovije vesti

Izdvajamo