fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Voland Le Mat u nesvakidašnjem sastavu na Glazbenom loncu

Voland Le Mat u nesvakidašnjem sastavu na Glazbenom loncu

Foto: Matej Čelar

Predstavnik nove generacije kantautora-pjesnika Voland Le Mat dolazi na Glazbeni lonac u subotu, 20. svibnja, u zagrebački Kavez, a ulaz je slobodan.

Sa svojim “Faustopojkama” pojavio se tiho i nenametljivo tamo još 2009. godine i momentalno osvojio duše koje su ovom pravom malom glazbenom remek-djelu dale priliku. “Uvijek nakon toplih kiša“, “Svijet tišine“, “Đavo je kriv” i ostale pjesme s albuma uspjele su držati njegovu publiku na okupu punih sedam godina, koliko je trajala tišina.

Voland Le Mat ipak  je odlučio i dalje šarati note i proganjati stihovima pa je Momir Oljača s pratećim bendom na mala vrata ušao natrag na scenu prošle godine nastupom u sklopu MIMO-a, a zatim napunio i malu Tvornicu.

Od tada nam je prikazao svoje nove uratke “Nije fer“, “Les Champs Utrinees“, ali i najavio još novih pjesama koje su došle kao rezultat iznimno kreativnog razdoblja. Neke od njih čut ćemo u subotu u sklopu Glazbenog lonca, a Voland Le Mat dolazi nam u punom bendovskom sastavu kojeg čine Momir Oljača (vokal, gitara), Ante Prgin Surka (bubanj), Velimir Grujić (električna gitara), Antonino Šimić (bas) i Tomislav Gavranović (klavijature, elektronika).

Voland Le Mat priprema nesvakidašnje intimni nastup, a posjetitelji Glazbenog lonca slušat će bend s pozicije kakvu rijetko imaju prilike doživjeti.