-

Vlatko Stefanovski u subotu u Nišu

Virtuoz na gitari bez premca, Vlatko Stefanovski, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnim makedonskim bendom Leb i sol, nastupiće ove subote, 8. jula u Nišu sa svojim triom, koji pored njega čine Đoko Maksimovski (bas gitara) i Dejan Milosavljević (bubnjevi). Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) sa početkom od 21 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje “Seir”, iz 2014. godine. Ovaj album je u Makedoniji proglašen za album godine i dobio je prestižno priznanje ”Zlatna bubamara”.

Vlatko sa svojim triom u Nišu nije nastupao punih sedam godina, a za 8. jul najavio je koncert koji će trajati preko dva sata. Na repertoaru će se pored nekoliko pesama sa poslednjeg albuma, naći i  svi najveći hitovi Vlatka Stefanovskog i grupe Leb i sol, kao što su : “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i druge.

Stefanovski je pozvao ljude na veliki koncert u Banovini i nada se dobrom vremenu, dobrom zvuku i dobrom raspoloženju: ”Želeo bih da vam najavim da 08.jula dolazim na veliki koncert u Banovini sa mojim triom i verujem da ćemo imati dobro vreme, dobar zvuk,dobro raspoloženje i da ćemo svi zajedno provesti jedno nezaboravno veče, a do tada veliki pozdrav!”.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 900 dinara mogu se kupiti u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage shopu (Davidova 9), turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65) i pivnicama Nemir (Obilićev Venac 35) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta će koštati 1000 dinara.