-

NaslovnaVestiNajave koncerataVlatko Stefanovski Trio dolazi u Niš

Vlatko Stefanovski Trio dolazi u Niš

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Jedan od najvećih gitarskih virtuoza sa ovih prostora, Vlatko Stefanovski, nastupiće sa svojim triom u Nišu u subotu 8. jula u dvorištu Univerziteta (Banovini) sa početkom od 21 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše poslednje studijsko ostvarenje “Seir”, iz 2014. godine, a pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Vlatko će odsvirati i hitove po kojima je poznat, kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Gipsy song” i druge.

Poslednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao muziku za film, teatar i balet, svirao i snimao širom sveta sa vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i mnogi drugi.

Takode je nastupao sa značajnim svetskim orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, MDR Leipcig simfonijski orkestar, Filharmonijom Monte Karlo, Bečkim Tonkunstler orkestrom, Simfonijetom Sofije, Slovenačkom filharmonijom, Studentskim simfonijskim orkestrom Makedonije, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band.

Stefanovski je poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici i tonu. Sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom” nastupao je širom sveta, a 2007. godine postao je i počasni doktor u oblasti umetnosti na Univerzitetu „Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju. Živi u Skoplju (Makedonija) sa svojom porodicom i vlasnik je dobro opremljenog studio projekta pod nazivom “Esoteria Sound Studio”.

Informacije o ceni karata i prodajnim mestima biće uskoro objavljene.