-

Vlatko Stefanovski aprila sa vojnim orkestrom u Sava Centru

Vlatko Stefanovski

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski održaće koncert sa Big Band orkestrom Slovenske vojske 21. aprila u beogradskom Sava centru.

Za Sava centar, Stefanovski sa Big Band Orkestra Slovenske (slovenačke) vojske priprema repertoar sastavljen od nekih njegovih kompozicija, ali i veoma poznatih fank, džez i soul standarda, kao i numera iz tradicionalne muzike, aranžirane za takav sastav. Biće tu i nekih novih aranžmana i numera koje do sada nisu zajedno izvodili.

„Znači, nisu u pitanju koračnice ili paradna muzika, već ozbiljni aranžmani za džez standarde, i naravno aranžmani inspirisani tradicionalnom muzikom“, objašnjava Stefanovski.

Pre dve godine dirigent Big Band Orkestra Slovenske vojske Rudolf Gas pozvao je Stefanovskog da bude gost njihovog koncerta na Kongresnom trgu u Ljubljani. „To nije klasični vojni orkestar, već se radi o Big Bandu, koji zvuči kao svaki veliki džez big bend. Svi članovi su izvanredni instrumentalisti, i uglavnom su džez muzičari. A njihova pojava je veoma atraktivna, jer nastupaju u paradnim uniformama. Orkestar broji i ženske članice, zadužene za prateće vokale“, objašnjava Vlatko.

Ulaznice po ceni od 1.000, 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 dinara mogu se kupiti na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Najnovije vesti

Izdvajamo