-

Virvel obeležava 20 godina karijere u Domu omladine Beograda

Virvel Knap Beograd

Beogradska grupa Virvel najavila je koncert u Domu omladine Beograda u petak 29. aprila povodom 20 godina karijere. Godine 2019. Virvel objavljuje album „Žena sa bradom, patuljak, idiot“, koji je u svim izborima širom regiona svrstan u pet najboljih izdanja za tu godinu.

Pandemija je onemogućila promovisanje tog izdanja koje predstavlja dosadašnji vrhunac njihovog delovanja, pa i iz istog razloga do sad nije bilo moguće organizovati ni obeležavanje dve decenije postojanja grupe. Ovim koncertom u sali Amerikana, Virvel se odužuje vernoj publici i svima koji su pratili i podržavali bend od početka.

Virvel je bend formiran 2001. godine u Beogradu. Zvuk benda čini kombinacija alternativnih žanrova, pre svega indie/post-rock/shoegaze. Članovi benda su sticali iskustvo višegodišnjim sviranjem u više beogradskih bendova, ali su vrhunac kreativnosti dostigli pod imenom Virvel. Spadaju u retke primere istrajnosti na sceni i danas su jedinstveni kod nas po stilu, koji se poslednjih godina ponovo vratio u modu i u svetskom okvirima.

Bend od početka objavljuje izdanja pod sopstvenom etiketom Rapanelli Records, po čemu je takođe jedinstven slučaj. U dosadašnjoj karijeri objavili su više LP i EP izdanja, koja su naišla na izuzetan odziv kako kod publike, tako i kod relevantne kritike i medija. Singlovi sa njihovih albuma po pravilu su zauzimali najviša mesta svih regionalnih top lista. Grupa kontinuirano nastupa širom ex-yu, kako po klubovima tako i po festivalima.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine i putem Tickets.rs mreže, po pretprodajnoj ceni od 700 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 1.000 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo