-

NaslovnaVestiNajave koncerataVintage Industrial Bar otvara svoj predivan vrt raznim nastupima

Vintage Industrial Bar otvara svoj predivan vrt raznim nastupima

Ljetni vrt Vintage Industriala otvara se na samom početku lipnja. Ovoga puta radi se o povećanom kapacitetu prostora u kojem se nalaze drugačija mjesta za sjedenje, na raznim levelima, ljuljačke, ruinirano dekoriran eksterijer okružen zelenilom pod otvorenim nebom, a od programa će se pronaći filmova, buvljaci, radionice za namjanje, kazališne predstave, akustični koncert, umjetničke egzibicije i performansi, klopa te specijalizirani eventi. Vrt će biti otvoren sve do polovice rujna.

U četvrtak, 31. svibnja, čast da prvi službeni live takt s gitare okine u Vrtnoj oazi, pripala je Domagoju Šimeku, frontmanu She Loves Pabla. Glazbeniku koji će izvesti miks moćnih autorskih pjesama u solo aranžmanu, od solo-karijernih stvari do pjesama She Loves Pabla i Muscle Tribea Of Danger And Excellence, a odsvirat će i pokoju obradu bendova poput Clutcha, Monster Magneta i tko zna što još ne.

U petak, 1. lipnja, koncert će održati dvojica cijenjenih hrvatskih glazbenika – Vedran Božić, otac hrvatske rock gitare i čovjek koji je svirao čak i s Jimijem Hendrixom. Vedran je više puta proglašavan najboljim hrvatskim gitaristom svih vremena. Član legendarne grupe Time, Parnog Valjka i Telefon Blues Banda. Na samu godišnjicu smrti velikog Hendrixa, u Rijeci se okupio band Rock Masters, u kojem, osim Božića, sviraju bubnjar Slavko Pintarić – Pišta te basist Tomas Krkač.

Uz njega će nastupiti i Danko Krznarić, jedan od najboljih hrvatskih klavijaturista, ali također odličan vokal i gitarist. Nakon završene Glazbene gimnazije i studija Crkvene glazbe, primio se raznih instrumenata te kao multiinstrumentalist kreće svirati po glazbenim studijima kao session glazbenik, ali i live galzbenik. Osim s Vedranom Božićem, surađivao je s Massimom, Vannom, Majkama, Zdenkom Kovačiček, ikonom hrvatskog punka Kekinom. Sudjelovao je i kao glazbenik u kazališnim predstavama Kazališta Komedije, Teatra Ulysses i dr., a često je kao glazbena pratnja sudjelovao u TV emisijama.

U subotu, 2. lipnja, čekaju vas dvojica najkvalitetnijih glazbenika koji svoju strast prema glazbi vuku iz Seattlea. Grunge je nešto što ih spaja, a još više i činjenica da je jedan od najboljih hrvatskih vokala Chris Ian (Killed A Fox, Malady Lane) veliki fan lika i djela pokojnog Chrisa Cornella (Soundgarden, Audioslave, Mad Season…) s kojim je upravo svirao Yogi Lonich, kojeg ste u zadnjih par godina često mogli tu i tamo poslušati uživo u Zagrebu, no možda je najupečatljiviji ostao nastup na Living Room Session (https://goo.gl/bVouVn) uz Zorana Čalića. Ovo je rijetka prilika čuti Chrisa Iana & Yogia Lonicha kako dijele glazbenu strast.