-

Vintage Industrial Bar otvara svoj predivan vrt raznim nastupima

Ljetni vrt Vintage Industriala otvara se na samom početku lipnja. Ovoga puta radi se o povećanom kapacitetu prostora u kojem se nalaze drugačija mjesta za sjedenje, na raznim levelima, ljuljačke, ruinirano dekoriran eksterijer okružen zelenilom pod otvorenim nebom, a od programa će se pronaći filmova, buvljaci, radionice za namjanje, kazališne predstave, akustični koncert, umjetničke egzibicije i performansi, klopa te specijalizirani eventi. Vrt će biti otvoren sve do polovice rujna.

U četvrtak, 31. svibnja, čast da prvi službeni live takt s gitare okine u Vrtnoj oazi, pripala je Domagoju Šimeku, frontmanu She Loves Pabla. Glazbeniku koji će izvesti miks moćnih autorskih pjesama u solo aranžmanu, od solo-karijernih stvari do pjesama She Loves Pabla i Muscle Tribea Of Danger And Excellence, a odsvirat će i pokoju obradu bendova poput Clutcha, Monster Magneta i tko zna što još ne.

U petak, 1. lipnja, koncert će održati dvojica cijenjenih hrvatskih glazbenika – Vedran Božić, otac hrvatske rock gitare i čovjek koji je svirao čak i s Jimijem Hendrixom. Vedran je više puta proglašavan najboljim hrvatskim gitaristom svih vremena. Član legendarne grupe Time, Parnog Valjka i Telefon Blues Banda. Na samu godišnjicu smrti velikog Hendrixa, u Rijeci se okupio band Rock Masters, u kojem, osim Božića, sviraju bubnjar Slavko Pintarić – Pišta te basist Tomas Krkač.

Uz njega će nastupiti i Danko Krznarić, jedan od najboljih hrvatskih klavijaturista, ali također odličan vokal i gitarist. Nakon završene Glazbene gimnazije i studija Crkvene glazbe, primio se raznih instrumenata te kao multiinstrumentalist kreće svirati po glazbenim studijima kao session glazbenik, ali i live galzbenik. Osim s Vedranom Božićem, surađivao je s Massimom, Vannom, Majkama, Zdenkom Kovačiček, ikonom hrvatskog punka Kekinom. Sudjelovao je i kao glazbenik u kazališnim predstavama Kazališta Komedije, Teatra Ulysses i dr., a često je kao glazbena pratnja sudjelovao u TV emisijama.

U subotu, 2. lipnja, čekaju vas dvojica najkvalitetnijih glazbenika koji svoju strast prema glazbi vuku iz Seattlea. Grunge je nešto što ih spaja, a još više i činjenica da je jedan od najboljih hrvatskih vokala Chris Ian (Killed A Fox, Malady Lane) veliki fan lika i djela pokojnog Chrisa Cornella (Soundgarden, Audioslave, Mad Season…) s kojim je upravo svirao Yogi Lonich, kojeg ste u zadnjih par godina često mogli tu i tamo poslušati uživo u Zagrebu, no možda je najupečatljiviji ostao nastup na Living Room Session (https://goo.gl/bVouVn) uz Zorana Čalića. Ovo je rijetka prilika čuti Chrisa Iana & Yogia Lonicha kako dijele glazbenu strast.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2wygrP6pDtM]

Najnovije vesti

Izdvajamo