-

Video-singl „Sve što boli proći će“ najavljuje Proto Tip promociju albuma

proto tip
Foto: Aleksa Bartol

Proto Tip predstavlja video spot za „Sve što boli proći će“ , peti singl s albuma „S ivice sanjanja“ . Velika beogradska promocija albuma zakazana je za petak 10. novembar u Domu omladine Beograda, a gosti na koncertu su Sitzpinker i šabačka grupa Lu.

Krajem februara Proto Tip objavio je „S ivice sanjanja“ , prvi studijski album u karijeri benda koji je osnovan 2017. godine. Album su svirali uživo na prestižnim festivalima kao što su MENT, Arsenal fest i Kontakt, uz grupne i solo koncerte u Nišu, Novom Sadu, Valjevu, Skoplju, Kragujevcu… Koncert u Beogradu bitan je trenutak u karijeri benda koji danas čine Nikola Čučković (glas i gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Danilo Ilić (bubanj) i Pavle Dimitrijević (bas i vokal) uz redovnog gosta Miloša Stevanovića Lavana (trombon, grupa Neven) i još par specijalnih gostiju za ovaj koncert. Pre „Sve što boli proći će“ bend je kao singlove s albuma objavio „Kako ovde“ , „Duša u šaci“ , „Krećem se“ i „Svet se menja“ . „Sve što boli…“ na više načina zatvara jednu etapu u životu benda i počinje drugu.

„Sve što boli proći će je pesma koju smo poslednju napisali i sa njom smo nekako zaokružili album. Vremenom nam je postala najdraža pesma. To je prva saradanja sa Milošem Stevanovićem iz grupe Neven, koji nam je postao i veoma dobar prijatelj i redovan gost na koncertima. Damjan je u aranžmanu zamislio da se pesma koja je elegijske prirode, završava dub instrumentalom. Iako je to donekle fiks ideja, profunkcionisalo je čarobno. Nekako je ta pesma postala kulminativna tačka albuma i u njoj se događa preokret na planu raspoloženja i odnosa prema životu,“ kaže Nikola Čučković.

Spot je radila ekipa u sastavu Nemanja Bajagić (režija), Srđan Mančev (režija i kamera), Vladimir Andrejević (montaža), Staša Ivanović (koreografkinja), Aleksa Vitorović (kolor korekcija) i sniman je u selu Vlasi, podno Stare Planine. Pored članova benda pojavljuju se i Vladimir Bolta, Teona Milićević i Nikola Malbaša.

Koncertna promocija albuma „S ivice sanjanja“ održaće se u petak od 20.30h, a ulaznice su u prodaji na svim mestima efinity.rs i tickets.rs, kao i online po ceni od 1000 RSD. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1200. Limitiran broj karata po ceni od 800rsd u prodaji je u Kuli (Cetinjska 15), kao i u Zaokretu.

Proto Tip uveliko radi na novim pesmama, a snimio je i pesmu za kompilaciju Hali Gali 2 koja će se pojaviti početkom sledeće godine i na kojoj će pored učesnika HG1 biti predstavljeno i nekoliko novih mladih bendova.

Najnovije vesti

Izdvajamo