-

Veliki metal događaj 7. aprila u Domu Omladine

foto: Nula

Andergraund izdavačka kuća i agencija Superbia Templi najavila je nastup četiri metal benda u Domu Omladine koji će se održati 7. aprila.

Scenu će te večeri zauzeti gosti iz Skoplja, Ambroz, čiji repertoar odlikuje haotična, ali skladna melodeath svirka, upakovana u black metal simfonijskog usmerenja, i kristalno čistim klavijaturama – poslastica za fanove Carach Angren, The Bishop of Hexen i Anorexia Nervosa.

Za to da veče ne prođe isključivo u znaku metala, pobrinuće se Majak, beogradski HC trio, čiji debitantski EP nosi karakterističan apokaliptični crust prizvuk. Uz trag post-hardkor melanholije, i česte ritmičke promene, sastav će se, iako najmlađi, sigurno lako snaći u društvu starijih kolega.

Nula, sludge metal bend iz prestonice, otpisali su se prošle godine sjajnim LP izdanjem, koje se našlo na našoj listi 25 najboljih albuma, i uživo zvuči jednako ubedljivo kao i u studijskoj varijanti. Teškaški rifovi, bombastični bas i trauma postindustrijske urbane džungle zvuče najmoćnije kada se dožive neposredno.

Domaći black metal druge generacije, Svartgren, iza sebe imaju dva izuzetno značajna diskografska uspeha – i Prazan grob i Divlja vatra predstavljaju beskopromisne, autentične odgovore norveško-finskoj struji žanra, sa užarenim, melodičnim tremolima koji verno prate rafalnu paljbu ritam sekcije.

Više informacija o kartama i satnici biće uskoro dostupno na zvaničnom Facebook Eventu.

Najnovije vesti

Izdvajamo