-

NaslovnaVestiNajave koncerataVelikani srpskog metala Infest i Keops nastupaju na Valhalla festivalu

Velikani srpskog metala Infest i Keops nastupaju na Valhalla festivalu

Marko Cenić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: eminentnog masona u pokušaju

Moto: vreme je novac

Valhalla festival održaće će se 10. i 11. maja 2019. godine u zagrebačkom klubu Močvara. Na festivalu će nastupiti Nervosa, Rezet, Infest, Flesh, Sufosia, Keops, Stranger i Sedativ.

Infest je death/thrash metal osnovan 2002. godine, a članovi benda dolaze iz Beograda i Jagodine. Od samih početaka bend donosi deathrash metal zvuk i do sada je objavio 5 studijskih, 2 demo i 1 EP izdanje.

Keops je osnovan u Rijeci i a iza sebe ima dva studijska albuma. Novim albumom, na kojem trenutno rade, planiraju da se predstave inostranom tržištu i da ostvare internacionalnu karijeru.

Uska koža, teški metal, krvavi riffovi, bestijalno zavijanje, sve to sinonim je za ovaj heavy metal trio iz Hrvatske, a u pitanju je Flesh. Prošlu godinu zaključili su fenomenalnim nastupom s kultnim bendom Armored Saint u Močvari.

Sedativ je četvoročlani thrash metal bend osnovan u Međimurju 2012. godine, a do sada je izdao EP i tri singla pa je za poslednji singl Ljigavci snimljen video dok im se na repertoaru  mogu naći i neke obrade pesama bendova kao što su Megadeth, Overkill i Slayer.

Bend Sufosia osnovan je 2006. godine u Zagrebu. Album prvenac Inspiration Breakdown izdali su 2011. godine, dok im je poslednji album pod nazivom Blazing Energy izlašao 2018. godine.

Brazilski all-female thrash metal bend Nervosa sinonim je za istinsku agresiju i moć, koji postaju besmrtni na sva 3 do sada objavljena albuma. Njihov treći album Downfall of Mankind producirao je Martin Furia koji je do sada radio s bendovima kao što su Destruction, Flotsam & Jetsam i Evil Invaders.

Nemački thrash metalci Rezet nastali su 2004. godine i do sada su objavili 4 studijska albuma. Zvuk koji donose je neobuzdan, visoko energičan i brutalni thrash metal. Nedavno su završili album Deal With It! koji će objaviti ove godine pa zato i na Valhalla festival!

Festivalske ulaznice po ceni od 1600 dinara su u prodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb)!