-

Velika black metal žurka u Nišu

Stellar tomb Balkanrock NišNiški klub Black Stage će u petak, 6.marta, prvi put ugostiti slovenačke deathgrindere Carnifliate. Momci su takođe prvi put u Srbiji i obećavaju nesvakidašnji provod, što je svakako za očekivati kada su ovako specifični žanrovi u pitanju. Bend će nam predstaviti novi album, Disgusting Festivites a čućemo i stvari sa debija „Slaughterlust„. Te večeri će nastupiti još dva benda – Snøgg i niški bend Stellar Tomb.

Carnifliate je death/deathgrind metal bend nastao u Velenju u Sloveniji 2013. godine. Momci su počeli priču kao cover bend svirajući pesme grupa Obituary, Decapitated i Lamb Of God, ali su ubrzo počeli da rade na autorskom materijalu. Prvi album Slaughterlust izašao je 2016.godine, a naredne godine bend je započeo svoju prvu turneju. Poslednji album Disgusting Festivities izašao je 23. oktobra 2019. Trenutnu postavu čine
Grega Cestnik – bubnjevi, Žiga Ring – gitara, Tilen Kirbiš – vokali, Matej Voglar – bas gitara.

Snøgg je eksperimentalni black metal bend takođe iz Velenja, osnovan krajem 2013.godine. Originalnu postavu benda čine samo dva člana Ulv i Mørke, s tim što uvek imaju puno gostujućih muzičara za lajv nastupe i snimanja. Svoju muziku baziraju na pomeranju granica black metala, pa i metala uopšte. Za oko 7 godina postojanja bend je izdao demo, tri EP-a i album pod nazivom „Chhinnamasta„, koji je pokupio pozitivne komentare kritičara i publike, a našao se i na listi najboljih andergraund metal izdanja 2019.godine. Trenutna postava: Ulv – gitara ,vokal, rituali, Mørke – bubnjevi, magija, Lord ov Røngg – bas gitara, Dr. Blut – semplovi.

Stellar Tomb je nastao početkom 2018. godine u Nišu na inicijativu gitariste Mladena Stojanovića koji je oko sebe okupio još tri iskusna muzičara, Mihajla ‘Mixa’ Jankovića (gitara), Miloša Đorića (bas) i Dejana Pavlovića (bubnjevi), sa željom da stvaraju muziku koja će se razlikovati od njihovih matičnih bendova. Maja 2019. godine u bend ulazi Marko Tričković, zadužen za vokal i klavijature. Bend se orijentisao na kreiranje autorske muzike. Stellar Tomb smo imali priliku da čujemo na prošlogodišnjem Balkanrock festu, gde su pokupili simpatije publike i osvojili drugu nagradu. Muzika benda je žanrovski raznovrsna, bazirana na tvrđem zvuku, pa se tako u njihovim pesmama mogu čuti elementi black, melodic death, thrash, te progressive metala.

Početak žurke je najavljen za 21h, a karte ćete moći da kupite na ulazu u klub po ceni od 250 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo