-

Veče psihodelije u Dorćol Platzu: stižu Tortuga i Maha Sohona

TortugaPoljski stoner psihodeličari Tortuga premijerno dolaze u Srbiju kako bi promovisali svoj najnoviji album „ITERATIONS“ koji je svetlo dana ugledao krajem oktobra. Njima će se u Dorćol Platzu pridružiti švedski psihodelični desert rokeri Maha Sohona. Datum koncerta je 12. novembra (nedelja).

Tortuga (španj. kornjača) je bend osnovan 2016. u Poznanu. U počecima ih je spojila ljubav prema pričama H.F. Lovecrafta, horrorima i doom metalu, a tu su radost željeli podeliti s istomišljenicima i fanovima diljem svijeta. Do sada su izdali tri albuma: “Tortuga” iz 2017. i “Deities”, dok je treći album ITERATIONS izašao 27. oktobra. Članovi benda su: Marmur (bubnjevi), Heszu (bas), Bablo (gitara,vokal) i Kłosu (gitara, synth, vokal).

Maha Sohona je švedski fuzz rok trio nastao 2012. u gradu Umea, a koji čine Johan Bernhardtson (gitara i vokal, Thomas Hedlund (bas) i David Lundsten (bubnjevi). Dosad su izdali jedan EP i dva albuma: Sol (2013, EP), Maha Sohona (2014.) i Endless Searcher (2021.) Ljubitelji bendova kao što Colour Haze, Re-Stoned i Naxatras nipošto ne smeju da propuste njihov koncert.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1100 dinara mogu se kupiti putem Gigstix-a, a na dan će da koštati 1400 dinara.

FB event: https://www.facebook.com/events/1358003768295961

Najnovije vesti

Izdvajamo