-

Naslovna Vesti Najave koncerata Veče metala u Zaječaru

Veče metala u Zaječaru

Streetcore Unity

U subotu, 20. februara u Omladinskom centru u Zaječaru nastupiće 3 benda, predstavnici tvrđeg zvuka. Mud Factory iz Vranja, Streetcore Unity iz Niša i domaćini Hate-Tech promovisaće svoj rad pred Zaječarcima od 22 časa.

Mud Factory je bend osnovan u Vranju krajem 2012. godine. Za kratko vreme bend ostvaruje niz zapaženih nastupa od kojih se izdvajaju prvo mesto na 47. Zaječarskoj Gitarijadi i Wacken Metal Battle takmičenju u Kragujevcu. Iza sebe imaju EP pod nazivom “Born For Doom”, u produkciji studija 3×2 i “Project Extinction” za Nocturne media. Pred Zaječarcima promovisaće novi spot za pesmu “Where they sleep”.

Bend Streetcore Unity je nastao u januaru 2013. godine i već tokom leta iste godine snimaju EP pod nazivom “Old school”, koji je izdat za Balkanrock records u oktobru 2013. Početkom 2014., postava se menja i dalje nastavljaju kao četvorka. Rade na novom EP “Lawless” koji će takođe biti izdat za Balkanrock Records. Imaju dva spota za pesmu “Ignorance is bliss” i “Prodane duše 2”, obrada benda Totalni Promašaj.

Hate Tech osnovan je 2006. godine u Zaječaru i od početka svira industrial metal. Tekstovi su na engleskom, inspirisani društvenim i socijalnim problemima. Postoji više demo snimaka pesama u sopstvenoj produkciji od kojih se jedna našla na izdanju RTS-a Demo Masters 5. 2008. godine, na Zaječarskoj Gitarijadi bend osvaja nagradu publike. Kroz bend je prošlo više muzičara, dok sadašnja postava, iz koje su Dušan Ilić i Dušan Vidanović stalni članovi od osnivanja benda, radi od marta 2013.

Ulaz košta 100 dinara, a karte se kupuju na ulazu.