-

NaslovnaVestiNajave koncerataVatrogasna zabava idući petak u Boogaloou

Vatrogasna zabava idući petak u Boogaloou

Vatrogasci

Vatrogasci spremaju novu vatrogasnu zabavu u Boogalou!
Nakon potpuno sumanute fešte za Martinje, Vatrogasci se u petak, 18. rujna vraćaju u
Boogaloo gdje su sad već postali redoviti gosti! Svi koji su bili na njihovim koncertima znaju
da se ovaj audio-vizualni spektakl ne smije propustiti, a sutradan se ionako nitko ničega ne
sjeća.

Vatrogasci su hrvatski raznožanrovski glazbeni sastav osnovan 1991. godine u Zagrebu. Prva “vatrogasna” melodija snimljena je krajem iste godine pod nazivom “Vatrogasac Mirko”.
Tiho (Tihomir Borošak) i Deki (Dean Parmak) kompanjoni u smislu studijskog rada, snimili su je tijekom jednosatne pauze dok su čekali sljedećeg klijenta. Pošto je trebalo pjesmu i otpjevati pozvali su Bubija (Vladimir Pavelić), tadašnjeg kolegu iz pratećeg benda Jasne Zlokić.

“Vatrogasac Mirko” je ubrzo postala najpresnimavanija pjesma među glazbenicima. Po njoj su Vatrogasci i dobili ime. Uslijedile su “Ritam iza denser”, “Više-manje, manje-više” i “Ženićute”. Nakon što su te četiri melodije napravile čudo, diskografska kuća Euroton ponudila se za izdavača te je u lipnju 1992. izašao prvijenac pod nazivom “Vatrogasna zabava vol.1”. To je prvi i zadnji album na kojem su Vatrogasci djelovali kao trio. Dean Parmak radi privatnih razloga napušta band i ostaju samo Tiho i Bubi te snimaju još tri albuma. Tiho piše pjesme i aranžmane, a Bubi pjeva. Nakon četvrtog albuma (Vatrogasna zabava vol.4) Bubiju je dosadilo i potpisuje petogodišnji ugovor s Novim fosilima kao bubnjar i vokal.

Tiho nalazi novog pjevača Mladena Martinovića Dugog i s njime nastavlja vatrogasnu produkciju te su do danas snimili još osam albuma. Početkom 2007. Dugi napušta Vatrogasce radi privatnih obaveza, a Gugi (Goran Borošak) nastavlja kao novi (treći) vokal. Sastav je najpoznatiji po obradama pjesmama drugih autora te njihovom parodiranju, pretvarajući ih u narodnjačku glazbu. Uz obrade, sastav snima i autorske skladbe. Do sada su snimili 12 studijskih albuma te jedan kompilacijski.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 60, na ulazu će koštati 80 kuna. Mogu se kupiti preko
sustava Entrio, na njihovim prodajnim mjestima.

Najnovije vesti

Izdvajamo