fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Vasil Hadžimanov Band i David Binney u Pančevu

Vasil Hadžimanov Band i David Binney u Pančevu

Marko Cenić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: eminentnog masona u pokušaju

Moto: vreme je novac

vasil_hadzimanov_band

U petak, 31. oktobra u 22 časa, u dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo, nastupiće Vasil Hadžimanov Band i američki saksofonista David Binney.

David Binney je američki alt saksofonista i kompozitor, sa izdatih 13 autorskih albuma ,a delio je scenu sa nekim od najvećih muzičkih imena današnjice kao što su Aretha Franklin u Carnegie Hall-u, John Zorn, Bill Frisell, Medeski Martin i Wood, Brian Blade, Jim Hall, Gil Evans Orchestra, Norah Jones, Chris Potter, Uri Caine i drugima.

Nakon 17 godina rada i 5 studijskih albuma, Vasil Hadžimanov Band se odlučio da svoj šesti album snimi uživo, uz prisustvo Vasilovog starog prijatelja, renomiranog saksofoniste i kompozitora Davida Binneya. Ovo je takođe prvi put da jedan istaknuti predstavnik Američke moderne jazz scene sarađuje sa srpskom grupom muzičara.

Ideja projekta je da serijom koncerata omogućimo da što veći broj ljudi u Srbiji ima priliku da bude deo ovog jedinstvenog muzičkog iskustva, a cilj, izdavanje LIVE albuma. Na taj način ćemo zabeležiti i omogućiti da ova zaista jedinstvena saradnja bude ovekovečena i dostupna što širem auditorijumu.”, rekao je Vasil Hadžimanov

Ulaznice će se prodavati pre koncerta, u dvorani, po ceni od 300 dinara.