-

Vapaj, Katul Ferman i Smokecastle u Festu 22. oktobra

U okviru Abbey of Thelema večeri, 22. oktobra će u zemunskom Festu nastupiti tri teža rock i metal benda. Vrata se otvaraju u 19 časova, a ulaz je simboličnih 300 dinara.

Katul Ferman je heavy/stoner rock četvorka iz Šapca. Oformljena je 2022 godine i čine je članovi: Dimitrije Arsenović, Uroš Repajić, Nemanja Pavlović, Andrej Lazić. Njihova muzika ima psihodelične primese i oslanja se na klasične heavy rifove, inspirisane bendovima Sleep, Black Sabbath, Kyuss, King Gizzard and Lizard Wizard. Do sada su nastupali u Šapcu i Novom Sadu, ističući se na Šabačkom Urmu i u SKCNS Fabrici. Ovo im je prvi nastup u Beogradu.

Smokecastle je četvoročlani Beogradski stoner/doom metal bend formiran sredinom 2022. Zvuk benda čini mešavina standardnih stoner riffova sa muzičkim elementima iz eksperimentalnije strane žanra i tekstovima baziranim na ezoteriji. Bend trenutno privodi kraju snimanje demo EP-ja Stardust, koji će premijerno izvesti upravo u Festu.

Vapaj je petočlani atmosferični black metal bend iz Beograda, i jedini na setlisti koji iza sebe ima izdanja – dva singla koja su naišla na dosta dobar odziv među domaćim slušaocima i razbila uobičajen kalup black metal zvuka na našim prostorima. Predvođeni impresivnim vokalnim performansom frontmena Aveti, bend iza sebe ima već nekoliko nastupa.

Najnovije vesti

Izdvajamo