-

NaslovnaVestiNajave koncerataVader umesto Decapitated na Belgrade Metal Meetingu 2018.

Vader umesto Decapitated na Belgrade Metal Meetingu 2018.

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator
Vader

Poljski death metalci Vader nastupiće na prvom Belgrade Metal Meeting festivalu 19. januara 2018. godine u Hali Sportova na Novom Beogradu.

Vader će nastupiti umesto prvobitno najavljenih Decapitated. Organizatori festivala, agencije MH Concerts i Serbian Hellbangers, najavili su mogućnost nastupa još bendova, jer nastoje da ovaj festival postane tradicionalan.

Pored Vadera, na prvom Belgrade Metal Meetingu nastupiće za sada još i: Kreator, Dagoba, Noctiferia

Vodeći evropski thrash metal giganti Kreator, čija karijera traje 35 godina, ove godine su objavili 14. album Gods of Violence (Nuclear Blast), a u Beogradu će nastupiti kao headlineri, te odsvirati redovni set.

Miljenici domaće publike, Vader i dalje promovišu svoj poslednji, 13. po redu album The Empire koji je objavljen za Nuclear Blast Records 2016. godine. Na koncertu u Beogradu bend će odsvirati specijalni The Ultimate Incantation set sa kojim proslavljaju 25. godina od izlaska svog albuma prvenca.

Dagoba je na sceni 20 godina i pored Gojire, jedan su od najpoznatijih metal izvoza iz Francuske. Surova kombinacija groove metala i elektronike je njihova specijalnost. Na koncertu će promovisati novi album Black Nova (Century Media).

Slovenačka Noctiferia je sastav sa kojim je naša publika dobro upoznata. Koreni su im u death/black metal zvuku, a danas eksperimentišu sa modernijim metal rešenjima sa primesama industriala. Kao vrlo uspešan album upisiju Death Culture (2010.) koji je miksao Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain, The Abyss Studio), dok im je prošle godine izašao akustični album Transnatura na kojem se nalaze verzije starih pesama u novom aranžmanu.

Ulaznice po akcijskoj ceni od 2600 dinara mogu se kupiti do 01. oktobra (akcijske ulaznice za fan pit su rasprodate). U zvaničnoj pretprodaji, cene karata biće: 3400 dinara i 3700 dinara (za fan pit), dok će na dan koncerta, cena karte biti 4000 dinara.

Prodajna mesta su šopovi Felix u Beogradu i Mungos u Novom Sadu, kao i Eventim prodajna mreža.