-

Vacuum i Good Ol’ Bastards ove subote u AKC Fuzz

Good Ol' Bastards
Good Ol’ Bastards

Niški AKC Fuzz ugostiće bend Vacuum iz Zaječara uz podršku benda Good Ol’ Bastards iz Knjaževca u subotu, 11. februara.

Grupa Vacuum iz Zaječara osnovana je marta meseca 2014. godine u formi trija. Izvorna ideja koja je kasnije i realizovana, jeste kreiranje i izvođenje instrumentalne muzike kroz koju će biti imprelemntiran uticaj alter rocka punka funka i elektronike. Sadašnju postavu čine iskusni zaječarski muzičari: Dejan Nikolić – gitara, Marko Ranđelović – bas gitara i Ivan Andrejević – bubanj.

Godinu i po nakon osnivanja Vacuum su snimili album pod imenom “Prologue” na kome se našlo devet isntrumentalnih tema. “Prologue” je prvobitno objavljen u izdanju kultne hrvatske kuće Slušaj najglasnije, a potom se našao i u katalogu sve aktivnije etikete Nocturne media. Album je do sada naišao na pozitivne kritike recenzenata.

Good Ol’ Bastards sačinjavaju tri drugara koji od 2013. pokušavaju da dođu do što većeg broja sledbenika na svom stoner/grunge pohodu kroz teško prohodne predele muzičke scene Balkana. Bend čine: Pirke – gitara, Ikši – vox/bas i Slave – bubanj/vox.

Svirali svuda po Srbiji, mrdnuli do Bugarske i Rumunije, nadaju se širenju koncertne aktivnosti po regionu… Iza sebe imaju samizdat EP „…so many levels“ i album „Fits Nice“ u izdanju TIOLI Records, a hrpu pesama napravljenih u zadnjih nekoliko godina planiraju grupisati na novom albumu.

Vrata kluba se otvaraju od 21 čas, a cena karte biće 300 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo