-

NaslovnaVestiNajave koncerataUriah Heep na 50. Gitarijadi u Zaječaru

Uriah Heep na 50. Gitarijadi u Zaječaru

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

uriah-heepJuče je u Domu omladine Beograda održana prva konferencija za novinare povodom 50. jubilarne Gitarijade, koja će u Zaječaru biti održana od 11. do 13. avgusta na gradskom stadionu na Kraljevici.

Organizator (CEKIT – Centar za kulturu i turizam grada Zaječara) saopštio je da će u revijalnom delu programa nastupiti: Teška industrija, Ritam nereda, Orthodox Celts, Bjesovi, Eyesburn, Riblja čorba, Love Hunters, Kerber i Uriah Heep, kao i da će za nekoliko dana biti objavljeno ime još jednog velikog benda.

Što se neafirmisanih demo bendova tiče, nastupiće bendovi iz regiona, koji su se plasirali učešćem na partnerskim festivalima, dok će domaći bendovi obezbediti plasman kroz takozvane male Gitarijade, koje će biti održane u nekoliko gradova Srbije. Prijave demo bendova za nastup na 50. Gitarijadi su putem sajta www.gitarijada.org.

Tokom 3 dana festivala biće organizovani brojni prateći programi, a za posetioce je obezbeđen besplatan smeštaj u kampu, uz jedan obrok dnevno.

Nakon muzičkog dela programa, u bioskopu pod otvorenim nebom biće emitovani filmovi sa rok tematikom.

Na konferenciji su, pored predstavnika grada Zaječara, govorili i muzičar Željko Vasić, predsednik Organizacionog odbora 50. Gitarijade, Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik, frontmen grupe Orthodox Celts, koji je ove godine promoter 50. Gitarijade, Miša Aleksić, basista Riblje čorbe, i Nemanja Kojić Kojot, frontmen grupe Eyesburn, koji će nastupiti drugog dana Gitarijade i oni su istakli važnost ovog festivala i značaj koji on ima za neafirmisane demo bendove.