-

Upoznajte se sa celokupnim programom Changeover festivala uz plejlistu od The KVB

Drugi po redu Changeover Festival konačno je objavio program u celosti: The KVB, Aisha Devi, Giant Swan, Šumski, Fardi, The Black Swells, Alex Kelman i mnogo drugih imena, na 6 lokacija, sa 4 kuratora, tokom 4 dana.

Od 11. do 14. oktobra nastupiće 60 izvođača, a među pridošlicama našli su se psych-surf trio The Black Swells iz Bugarske; krautgaze band Fotbal iz Češke; noise rock bend Psychedelic Trips to Death iz Grčke; i post-punk/shoegaze producent, Alex Kelman. Program festivala osmišljen je u suradnji sa slovenskim kulturnim centrom Kino Šiška i nezavisnim promoterom i buking agentom, Brandonom Rosenbluthom (Little Big Agency), kao i švedskim atmosferičnim festivalom Kalabalik.

U okviru Changeovera će se 13. oktobra održati konferencija na kojoj će izlagati stručnjaci iz muzičke industrije širom Evrope. Konferencija će pokriti teme kao što su DIY muzički marketing, uloga „world music“ (svetske muzike) u današnjoj realnosti, podršku festivalima od strane države, tajne uspešnih muzičkih prostora i interaktivne instalacije.

Među učesnicima i govornicima su Alek Bošković, muzički menadžer u Believeu; Laura Ferrero, voditeljka međunarodnih programa u Kvaki 22; Andre Marmot, agent Earth Agency u Londonu; Bojan Đorđević, muzički promoter i osnivač Ring Ring festivala; Ingrid Kohtla, stručnjakinja za odnose s javnošću i komunikacije i kustoskinja za Tallinn Music Week; Dragan Ambrozić, odgovorni urednik programa Doma omladine; Marko Radojković, urednik i voditelj programa Zaokreta i Kišobrana; i mnogi drugi.

foto: The KVB

Kao jedan od najiščekivanijih izvođača na ovogodišnjem Changeoveru, britanski darkwave/post-punk duo The KVB su za nas napravili ekskluzivnu plejlistu koja će, pored upoznavanja sa nekim od njihovih brojnih uticaja, prikazati njihov neposredni doživljaj glavnog grada. Rečima benda:

„Ovo će biti naš prvi put u Beogradu, tako da je ova plejlista bazirana na slikama koje imamo u glavi – misteriozna kombinacija maglovite nostalgije i brutalističke arhitekture.“

Karte za ovogodišnji Changeover mogu se nabaviti na zvaničnom sajtu projekta.

Najnovije vesti

Izdvajamo