-

Novi Horizontalika festival u Beogradu; Ulaznice u prodaji

Ni pola godine nije prošlo od Changeover Festivala, a Connected Agency su već spremili novi veliki događaj u tom formatu. Horizontalika je novi festival, napravljen sa ciljem da prezentuje nekonvencionalne pojave i procese iz sveta muzike, nastale na raskrsnici različitih žanrova. Publiku očekuju slobodni eksperimenti i horizonti koji se pružaju izvan svih granica. Jazz, elektronika, noise, drone, terenski zapisi, metal, hip-hop, ambient, govorna poezija, improvizacija i sve između, što iznenađuje, inspiriše i od čega sofisticiranim ljubiteljima muzike srce brže kuca.

Na prvom izdanju festivala Horizontalika, održaće se 5 događaja tokom 5 dana na različitim lokacijama u centru Beograda. Biće dostupne Full Pass ulaznice za sve nastupe, kao i ulaznice za pojedinačne događaje.

TENGGER (KR/JP) | 23.02 | Dim 

Putujuća muzička porodica koji dolazi iz Južne Koreje i Japana sa pravom psihodeličnom, nju-ejdž dron magijom. Igračku-muzički instrument svira najmlađi član benda — Rai, dok sintisajzere sviraju njegovi roditelji, Itta i Marqido.

Kao što naziv benda u prevodu sa mongolskog znači „beskrajno prostranstvo neba“, njihova muzika je spiritualno iskustvo koje nastaje u realnim sredinima, i u prostoru između zvuka i publike, puna je terenskih zapisa nastalih na beskrajnom muzičkom hodočašću ove porodice.

ELVIN BRANDHI (UKR) | 25.02 | Guvernanta

Improvizatorka, tekstopisac, producentkinja i umetnica zvuka iz Bridženda u Velsu, koja gradi neparne bitove koristeći terenske zapise, snimke, vinile, instrumente i glas. Koristeći zvuke i vokal kao proširene medije, ona ruši uspostavljene sisteme i krši propisane sintaksičke norme. Na svojim živim nastupima ona je neumorna, sa erupcijama energije gde se njen zajedljiv tok svesti bori sa nesavladivom, gličovanom težinom.

JAZZBOIS (HU) | 01.03 | Elektropionir 

Džez-hip-hop trio iz Budimpešte. Njihov debi „Jazzbois Goes Blunt“ je imao snažan uticaj na džez i hip-hop scenu, kreirajući jednistvenu fuziju obojenu psihodelijom koja je iz temelja potresla džez majstore i slične ljubitelje dobrog ritma.

Međutim, pored svih tih platformi, pravi doživljaj Jazzbois-a se dešava kada sviraju uživo. S obzirom da su sve njihove numere nastale kao rezultat čiste improvizacije, kosmičke sile se susretnu svaki put kada sviraju zajedno. Zbilja nezaboravno muzičko iskustvo.

BARITONE DOMINATION (RU) | 02.03 | Dim 

Projekat dark jazz improvizacije iz Moskve, koji prepliće lupove i melodične linije sa dugačkim rezonantnim solo deonicama na bariton saksofonu. Zvuk Bariton Domination je nastao kao rezultat stalnih saradnji, ukrštanja sa umetnicima elektronske muzike i eksperimentalistima, redovnih nastupa sa zapadnim velikanima fri džeza i sa lokalnim pankerima. Unutrašnja sloboda je osnovni princip ovog projekta.

KAYO DOT

KAYO DOT (SAD) | 03.03 | Elektropionir 

Legendarni avandgardni metal bend iz SAD posetiće Beograd u okviru turneje kojom obeležavaju 20. godišnjicu od izlaska svog prvog albuma Choirs of the Eye!

Kayo Dot — temperamenti melanholični sastav formirao je i probio na scenu 2003. godine kompozitor i producent Tobi Drajver. Njhova muzika se odlikuje sporim i masivnim kaskadama gitara i violina, neparnim džez ritmovima, tihim saksofonima i reverbom, uvrnutim fuzijama gotika, ultra brzim i atonalnim blek metalom, sa vizantijskim katedralama mehaničke kompozicije koju čine sintisajzeri.

Ulaznice u prodaji možete naći klikom na link dole:

Ulaznice za Horizontaliku

Najnovije vesti

Izdvajamo