fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Ulaz na Zaječarsku Gitarijadu ipak besplatan

Ulaz na Zaječarsku Gitarijadu ipak besplatan

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Guano ApesOrganizacioni odbor 49. Gitarijade doneo je odluku da ulaz na Gitarijadu i ove godine bude besplatan.

Na predlog predsednika organizacionog odbora 49. Gitarijade, Saše Mirkovića, organizacioni odbor je doneo odluku da se ni ove godine ne naplaćuje ulaz za programe Gitarijade. “Grad Zaječar i Ustanova Gitarijada su, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, sponzorima i donatorima, uspeli da obezbedie dovoljno sredstava za finansiranje 49. Gitarijade, pa smo doneli odluku da i ove godine posetiocima omogućimo slobodan ulaz na sve programe festivala. Takođe smo za sve one, koji u vreme trajanja Gitarijade dodju u Zaječar, obezbedili besplatan smeštaj u Rok kampu i po jedan besplatan obrok dnevno.”, istakao je Mirković.

Prethodno je bilo objavljeno da će zbog troškova organizacije komplet karata koštati 1.500 dinara, dok će pojedinačna karta biti 1.000 dinara.

Gitarijada će ove godine biti održana od 29. jula do 1. avgusta, a na ovogodišnjem festivalu će nastupiti: Gibonni i Vlatko Stefanovski, Rundek Cargo trio, Nikola Vranjković, Van Gogh, Dubioza kolektiv, Guano Apes, Kerber, Laibach, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, Dok7 i mnogi drugi.

Osim koncerata na Rock stageu, u vreme trajanja Gitarijade biće priredjeno još nekoliko desetina koncerata, promocija knjiga, tribina, premijera filmova, izložbi, raznih kulturnih programa, a sve u slavu rokenrola.

Sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. Moto skup, na čijoj će bini, u dva dana, biti održano više od 10 koncerata.