-

Uho, Grlo, Noise festival samoorganizovanja u Novom Sadu

Nežni Dalibor
Od 31. avgusta do 3. septembra u novosadskom Omladinskom centru CK13 biće održana manifestacija pod nazivom Uho, Grlo, Noise Festival samoorganizovanja.

Festival samoorganizovanja je posvećen afirmaciji udruživanja i malih strategija i modela samoorganizovanja koji nastaju na civilnoj, aktivističkoj i nezavisnoj kulturnoj sceni, a u suočavanju sa problemima kao što su dominacija i hijerarhija među ljudima, dominacija i represija nad prirodom i svim aspektima ljudskog života, eksploatacija, diskriminacija, konzumerizam.

Svake večeri nastupaće alternativni bendovi novije generacije, predstavnici savremenog andergraund zvuka i već prepoznatljivog urbanog stila koji u svojim muzičkim zamislima i žestokim nastupima nose dobar duh vremena

U četvrtak, 31. avgusta, nastupaće lokalni mathrock sastav B.R.A.I.N. i beogradski garažni rok trio Straight Mickey and the Boyz.

Dan kasnije, 1. septembra, svirke će održati makedonski predstavnik Vasko Atanasoski, zatim zagrebački sastav Žen, odnosno Auf Wiedersehen, kul-da-pop-rok bend iz Beograda.

U subotu, 2. septembra, na programu su koncerti osječke grupe Harvo Jay, vranjsko-beogradske kombinacije Nežni Dalibor, odnosno benda Umreti Fit iz Segedina, dok je poslednje veče rezervisano za nastupe beogradske elektropop kantautorke Sane Garić i banjalučkog DJ dua Psychos.

Ulaz predstavlja donaciju.